Dere suyu simsiyah !

Dere suyu simsiyah !

Kirlilikten köpüren dere vatandaşların kabusu olmaya devam ediyor.

Çerkezköy ve Saray"da etkili olan yağışlar sonucu oluşan sel suları nedeniyle çamur rengine dönen Çorlu Deresi yağmurun etkilerinin azalmasının ardından yeniden fabrikaların zehirli kimyasal atıkları nedeniyle simsiyah akmaya başladı.

Çerkezköy, Saray ve Çorlu"da geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağmurlar ve oluşan sel suları nedeniyle rengi kahverengiye dönen Çorlu Deresi yeniden simsiyah oldu. Etrafına keskin bir koku yayan koku nedeniyle çevresinde bulunanların nefes almakta güçlük çektiği Çorlu Deresi kirlilik nedeniyle köpürmeye de başladı.

Dereden akan suyun renginin, fabrika atıkları nedeniyle zaman zaman değiştiğine dikkat çeken vatandaşlar, köpüğün de atıklar nedeniyle oluştuğunu belirttiler. Dere çevresinde ve derenin geçtiği güzergahta bulunan fabrikalarda hangi renk katkı maddesi ve kimyasal kullanılırsa derenin o renkte aktığını söyleyen çevre sakinleri, derenin son günlerde yeniden simsiyah akmaya başladığını kaydettiler.

Sağlık Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Akpolat da, TBMM Çevre Komisyonu üyelerinin Çorlu Deresi çevresinde yaptıkları incelemeler sırasında açıklama yapmış, mahalle sakinlerinin evlerini satarak dere çevresini terk ettiklerini söylemişti. Muhtar Akpolat, yeni yapılan bir sitenin tüm dairelerinin ise boş olduğunun altını çizmişti.