Derince Devlet Hastanesinde Şimdi De Mers Virüsü Şüpheli Hasta Alarmı

Derince Devlet Hastanesinde Şimdi De Mers Virüsü Şüpheli Hasta Alarmı

EBOLA ve MERS virüsü taşıdığından şüphelenilen hastaların tecritli olarak getirilebileceği Türkiye'deki referans hastaneden biri olan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, bugün de 'MERS' virüsü alarmı verildi. Bugün saat 15.00 sıralarında...

EBOLA ve MERS virüsü taşıdığından şüphelenilen hastaların tecritli olarak getirilebileceği Türkiye'deki referans hastaneden biri olan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, bugün de 'MERS' virüsü alarmı verildi.

Bugün saat 15.00 sıralarında Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil ve diğer servislerinde olağanüstü önlemler alınıp hasta giriş çıkışları durduruldu. Kocaeli Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, Hac görevi yerine gitirirken hastalanan ve Suudi Arabistan'da 4 gün hastanede yatan bir hastanın Gebze'ye geldikten sonra bu kez Fatih Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındığını belirterek şunları söyledi:

"Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, MERS virüsü taşıması muhtemel hastalar için de Türkiye'deki 49 referans hastanelerden biri. Bu hastanın da MERS virüsü taşıbileceği şüphesiyle Gebze Fatih Devlet Hastanesi'nden Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedilmesi kararlaştırıldı. Hasta yola çıkarıldı. Hastanede alınan önlemler karantina değil sadece dezenfekte içindir. Hasta getirildikten sonra kan örnekleri alınıp tahlil sonucu beklenecek. Şu anda tecritli olarak getirilmekte olan hastanın virüsü taşıyıp taşımadığı kesinlik kazanmış değil. Biz bakanlık prosedürlerine uyarak bu uygulamayı yapıyoruz."

Geçen hafta yine Fatih Devlet Hastanesi'nden tecritli olarak Derince'ye sevkedilen hastanın Ebola virüsü taşımadığı anlaşılmıştı. Yine Ebola virüsü taşıdığı şüphesiyle buraya sevkedilmeye hazırlanan Darıca Farabi Devlet Hastanesi'ndeki hastanın da son anda virüsü taşımadığı anlaşıldığından sevkinden vazgeçilmişti.

FOTOĞRAFLI