Destici: MHP’den kongre ayarlaması için randevu talebinde bulunuldu

Destici: MHP’den kongre ayarlaması için randevu talebinde bulunuldu

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den kongre düzenlemesi için randevu talebinde bulunulduğunu" belirtti. Alperen Ocakları İstanbul Şubesi’nin Muhsin Yazıcıoğlu için düzenlediği anma...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'den kongre düzenlemesi için randevu talebinde bulunulduğunu" belirtti.

Alperen Ocakları İstanbul Şubesi’nin Muhsin Yazıcıoğlu için düzenlediği anma programı Üsküdar’daki Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Abdullah Çatlı’nın kızı Yrd. Doç. Dr. Gökçen Çatlı, partililer ve vatandaşlar katıldı. Program çıkışında "MHP’den randevu talebinde bulunulduğu doğru mu?" sorusuna Destici, "Bulunduk kongre ayarlaması için” cevabını verdi.

Programda konuşan Destici, Muhsin Yazıcıoğlu’nun hiçbir zaman çıkarları uğruna davasından vazgeçmediğini söyledi. Destici, “Bugün şehit liderimizi büyük bir rahmetle, minnetle, şükranla bir kez daha anıyorum. Bizim liderimiz Muhsin başkanımız iyi bir mümindi. Tam teslim olmuştu. Allah’ına şüphesiz teslim olmuştu. Hayatının bütün noktasında da bunu gösterdi. Hoşgörü sahibiydi. Merhamet sahibiydi. Şefkat sahibiydi. Doğruluk sahibiydi. Dürüstlük sahibiydi. Efendimizin ‘Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız ve iman etmedikçe cennete giremezsiniz’ hadisi şerifine uygun olarak hep sevdi. O istikamet sahibi bir insandı. O dava sahibi bir insandı. Ne olursa olsun hiçbir makam, hiçbir mevkii, hiçbir çıkar, hiçbir mal mülk onu davasından da çevirmedi. İstikametinden de sapmasına yol açmadı. 6 yıl geçmiş olmasına rağmen sizlerin ve bizlerin yüreğindeki yerinin izi devam ediyor. Bize düşen onun bize bıraktığı siyasi hareketini, davasına sahip çıkmaktır” diye konuştu.

"BİZİM DE BİR HAYALİMİZ VAR"

Abdullah Çatlı’nın kızı Yrd. Doç. Dr. Gökçen Çatlı ise, “Babamın dava arkadaşı olması dışında 1980’lerde ülkü ocaklarında başlayan başkanlığıyla birlikte bu davaya canını koymuş büyük bir liderdir. Liderler kolay yetişmiyor. Hele de kahramanlar hiç kolay yetişmiyor. Siyaset sahnemizde her geçen gün kahraman arayışımız devam etmekte. Biz yetiştirdiğimiz kahramanları ürettiğimizden çok tüketiyoruz. Şaibeli helikopter kazasıyla birlikte aramızdan ayrılan Muhsin abimi özlemle yadediyorum. O hiçbir zaman devletin adamı olmadı. Devletin adamı olmadığı için de millet tarafından da unutulmadı. Milletimizi tabakalaştıran ve unutan siyasetçilerimize sesleniyorum; bizim de bir hayalimiz var. Türkiye’nin bölünmediği, şiddet dilinin artmadığı hayali tekrar hatırlatmak istiyorum” şeklinde konuştu. CİHAN