Dev imza Periscope'ta atıldı !

Dev imza Periscope'ta atıldı !

Yıldız Holding'in Fransızlara satılan Ak Gıda şirketinin imzaları canlı yayın uygulaması Periscope'ta atıldı.

Halka arzına bir gün kala Fransızlara satılan Ak Gıda'nın imzaları twitter'ın canlı yayın platformu Periscope’ta atıldı.

Yıldız Holding'in iştiraki Ak Gıda'nın yüzde 80 hissesi Fransız Groupe Lactalis'e satılırken; satış sonrası Yıldız'ın şirketteki payı yüzde 10'a geriledi.

Bir gün sonrasında halka arzı için talep toplamaya başlanması beklenen şirketin satışı piyasalarda büyük yankı buldu. Aslında Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, geçtiğimiz hafta isim kullanmadan satış ile ilgili ipucu  vermişti. Sosyal medyayı aktif kullanan ünlü işadamı twitter hesabından yönetim kurulu toplantısından bir kare paylaşarak,  "Gözde yönetim kurulundayız. Artık bazı iştiraklerimiz satışa hazır hale geldi" tweetini paylaşmıştı.

Ve merakla beklenen haber dün geldi. Grup bünyesindeki Ak Gıda'nın yüzde 23'ünü Fransız Lactalis Group’a sattı. Satış işlemini ise yine twitter'ın canlı yayın platformu Periscope’ta gerçekleştirdi.

fft16_mf5603711.jpeg

Murat Ülker ve ekibi, Yıldız Holding Mali İşler Başkanı ve Gıdadışı Yatırımlar Murahhas Azası Cem Karakaş’ın Twitter hesabından Periscope’ta canlı yayınla Lactalis şirketinin yetkililerine bağlandı. İki şirket arasında yapılan milyar dolarlık satış anlaşmasına Murat Ülker ve Lactalis yöneticileri canlı yayında imza attı.

5 FABRİKADA 23 MARKA

Ak-Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1996 yılı ağustos ayında Akyazı Köy-Tür fabrikasının satın alınmasıyla kuruldu. 1998 yılında 450 dönümlük Pamukova tesislerinin açılmasıyla şirket, Türkiye’nin ve komşu ülkelerin en büyük süt işleme tesisi kapasitesine ulaştı.

Akyazı fabrikasında UHT süt, yoğurt, beyaz peynir ve kaşar peyniri üretimiyle işe başlayan Ak-Gıda halen Türkiye’nin 5 farklı bölgesindeki 5 üretim tesisinde, 23 farklı marka altında ve 339 nihai ürün üretiyor.

 LACTALİS KİMDİR?

1933 yılında kurulan Lactalis, 1967'te yıllık süt üretimi 110 milyon litreye ulaştı. 1976'da çalışan sayısı 2 bin olan Lactalis, şu an dünyanın en büyük 15'inci gıda şirketi olarak gösteriliyor. Lactalis, Avrupa’nın en büyük süt toplayıcısı konumunda.