Didgeridoo ile “Uzun İnce Bir Yoldayım”

Didgeridoo ile “Uzun İnce Bir Yoldayım”

Şişli Belediyesi'nin konuğu olarak Ahşap Festivali'ne gelen Avustralyalı David Hudson, geleneksel çalgıları 'didgeridoo' ile 'Uzun İnce Bir Yoldayım' ı çaldı.

İzleyenlerin büyük beğenisini kazanan Hudson, "Uzun İnce Bir Yoldayım" çok etkileyici bir parça. Çalarken çok etkilendim" dedi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ise​ "Ağaç hepimizin hayatının vazgeçilmezi. Ağacın ahşaba uzanan bu yolculuğunu dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçıların değerli eserleri ile görmek çok özel bir deneyim oldu"dedi. 

Anadolu Ezgileri, Dünya Müziğiyle Buluştu

Dünya kültürleri Şişli Belediyesi’nin “Dünya Ahşap Günü” etkinliklerinde buluştu.

“Dünya Ahşap Günü” dolayısıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden müzisyenler, Şişli Belediyesi’nin organize ettiği konserde bir araya geldi. Şişli Kent Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde dünya kültürleri Anadolu ezgileri ile bütünleşti, sahnede renk cümbüşü yaşandı.

“Uzun İnce Bir Yoldayım” Türküsüne Farklı Bir Yorum

Konserin ilk bölümünde İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Devlet Konservatuarı sahne aldı ve Türk ezgilerini dünya müzisyenlerine tanıttı. Ardından Acappella Grup 34, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen izleyicilere unutulmaz bir müzik dinletisi yaşattı.

Sahnede Acappella Grup 34’e eşlik eden Avustralyalı müzisyen David Hudson, usta ozan Aşık Veysel’e ait “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü Aborjinlerin geleneksel üflemeli çalgısı “didgeridoo” ile seslendirerek geceye renk kattı.

Dünya Müzisyenleri “Yurdumda” Şarkısını Yorumladılar

Meksika, Ekvador, Hindistan, Çin, Moğolistan, Kanada, Küba, Gabon, ABD, Yunanistan gibi dünyanın farklı bölgelerinden gelen müzisyenler, yöresel kıyafetleri ile sahne alarak görsel bir şölene imza attılar.  Gecenin sonunda tüm müzisyenler birlikte sahneye çıkarak, “Yurdumda” şarkısını hep birlikte seslendirdiler. Dünya kültürlerini buluşturan konser, katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Didgeridoo hakkında:

Aborjinler tarafından kullanılan üflemeli bir çalgı olan “didgeridoo”, en ilkel müzik aletlerinden biri olup anavatanı Avustralya’dır. Geleneksel “didgeridoo”lar, ağaç dalının içinin termit karıncaları tarafından oyularak bir kanal açılmasıyla elde edilir. “Didgeridoo”nun dış yüzeyi ruhsal anlamlar ifade eden resimlerle süslenir ve dinsel törenlerde çalınır.