Dijital Hastaneye Geçişte İlk Adım

Dijital Hastaneye Geçişte İlk Adım

Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu dijital hastane uygulamasına Çanakkale'de de geçiliyor.

Sağlık Bakanlığının uygulamaya koyduğu dijital hastane uygulamasına Çanakkale'de de geçiliyor. Çanakkale'de pilot hastane olarak Ezine Devlet Hastanesi belirlendi.

Sağlık Bilişim Daire Başkanlığı tarafından organizasyonu yapılan ve seviye 6 validasyon görüşmeleri, HIMSS Avrupa Temsilcisi Jorg Studinski, HIMSS Türkiye Temsilcisi Mete Can ve Ezine Devlet Hastanesi İdari Hizmetler Başkanı Hayrettin Özbaş'ın katılımı ile gerçekleştirildi. 2016 Nisan -Haziran ayları arasında HIMSS Avrupa tarafından belirlenecek tarihte Ezine Devlet Hastanesinde 6-8 saatlik yerinde değerlendirme alt yapı çalışması yapılmasına karar verildi. Bu sistemin, yeni yapılan Çanakkale Devlet Hastanesi ve sıradaki diğer hastanelerde uygulanması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Sağlık Bakanlığının projesi ile hastaların kendi verilerine ulaşabileceklerini ifade eden Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.Tezcan Sezgin, "Artık hastanede kâğıt kullanılmayacak ve her yıl tonlarca kâğıt israfının önüne geçilecek. Bu faaliyet, kırtasiye masraflarının minimalize edilmesini sağlayacaktır. Ezine Devlet Hastanesinde bu sistemde her hastanın başında dokunmatik ekran ve bir bilgisayar olacak. Hastayla ilgili bütün veriler teşhis ve tahliller, tedaviler burada yer alacak. Ayrıca hekim ve hemşirelerde de bir tablet olacak. Hekimler ve hemşireler verdikleri ilaçları ve tedavileri bu tabletler aracılığıyla bilgisayara kaydedecekler. Bu durum hem çalışan hem de hasta memnuniyetine olumlu katkı sağlayacak bir uygulamadır. Türkiye genelinde 7 İlde stage 6 olan hastanelerimize Ezine Devlet Hastanesi'nin de dahil olması hepimizi gururlandırmıştır" dedi.