Dikili, modern gençlik merkezine kavuşuyor

Dikili, modern gençlik merkezine kavuşuyor

Dikili’de yıllarca bölge halkına mezbaha olarak hizmet veren atıl durumdaki bina, Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle yeni dönemde gençlik merkezi olarak hizmet verecek.

Dikili’de yıllarca bölge halkına mezbaha olarak hizmet veren atıl durumdaki bina, Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle yeni dönemde gençlik merkezi olarak hizmet verecek. 

Artık Gençlerinde Bir Merkezi Olacak

 

Dikili’de uzun yıllar mezbaha olarak hizmet veren ve 29 Mart yerel seçimlerinin ardından yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası’yla birlikte mevzuatlar gereği kapatılarak atıl duruma düşen tek katlı bina, Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün geliştirdiği projeyle kentin dokusunu bozmayan, çevreci ve modern bir görünüme kavuşturularak gençlere hizmet verecek bir tesis haline gelecek.

“Tesisler Sosyal Yaşama Katkı Sunacak”

 

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, yaptığı açıklamada, bölge halkına uzun yıllardır mezbaha olarak hizmet veren binanın 29 Mart 2014 yerel seçimleriyle birlikte yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası’nın getirdiği zorunluluklar nedeniyle kapatıldığını söyledi. Mezbahanın kapanmasının ardından binanın atıl duruma düştüğünü anlatan Başkan Tosun, yaptıkları çalışmaların ardından atıl duruma düşen binanın, ilçede yaşayan gençlerin sosyal yaşamına katkı sunacak şekilde değerlendirilmesinde karar kıldıklarını vurguladı.

“İlçemizdeki Bir Eksikliği Daha Gideriyoruz”

 

Göreve geldiği 1 yılda gerçekleştirdikleri yatırımlarla Dikili ilçesinin gelişerek, değiştiğini vurgulayan Tosun,  "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren halkımıza kaliteli ve eşit hizmet üretmek için çalışıyoruz.  Seçimi kazandığımızda söylemiştim, “çocuklar, gençler ve kadınlar bizim için birinci derecede önemli” diye. Bu düşüncemizle ilçemizdeki gençlerimizin sosyal olarak kendisini geliştireceği bir merkezi yapma sözümüz vardı. Çünkü ilçemizde gençlerimize ait bir tesis yoktu. Belediye Başkanı seçilinceye kadar benimde Veteriner Hekim olarak görev yaptığım, fakat Bütünşehir Yasası’yla atıl duruma düşen mezbaha binasını geliştirdiğimiz projeyle ilçemizde yaşayan genç kardeşlerimizin boş zamanlarını sosyal faaliyetlerle değerlendirmesi, kötü alışkanlıklardan uzak durması, bilgi alma, bir araya gelmesi, sosyal, sanatsal etkinlikler düzenlemesi için gençlik merkezi yapmaya karar verdik. Şuanda da Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz gecesini gündüzüne katarak çalışıyor" dedi. 

 

“Yılların Özlemini Bitiriyoruz”

 

Başkan Tosun, Dikili’de yıllardır göz ardı edilen büyük bir eksikliği gidermek çalışmalara başladıkları için mutlu olduklarını belirterek, "Burası benim için büyük anlam taşıyan bir bina. Yıllarca bu binada Dikili halkına veteriner hekim olarak hizmet verdim. Buranın atıl durumda kalmasına yüreğim asla el veremezdi. Çalışma arkadaşlarımla burayı masaya yatırdık. “Ne yapabiliriz, ilçemize katkı sağlayacak nasıl bir tesis olarak düzenleyebiliriz” diye düşündük, planlama yaptık. Sonra Dikili’de yılların özlemi olan gençlik merkezi yapmaya karar verip, bu yönde proje hazırladık. Ve ardından çalışmalara başladık. Kentin dokusunu bozmayacak, çevreci bir düşünceyle büyük bir özveriyle devam eden çalışmalarımızı kısa zamanda tamamlayarak modern gençlik merkezimizi kısa zamanda hizmete sokacağız’ dedi.