• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 12 °C
Erdoğan'dan yine çok tartışılacak sözler
Memurlara maaş farkı ödeniyor !
Bu haber çocuğu Facebook kullananlar için
''Gereksiz yere sezaryen yaptırdım''
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Dikkat ! Afet karı geliyor !

Dikkat ! Afet karı geliyor !
Türkiyede, Balkanlar'da afet ilan ettiren kar yağışının ektisi altına giriyor.
07 Şubat 2012 / 05:58

Sırbistan ve Bosna-Hersek'te eksi 31 dereceyi bulan son 120 yılın en etkili kar yağışı afet hali ilanına yol açtı. Balkanlar'daki soğuk ve kar yağışı özellikle yarın ve perşembe günü Türkiye'de etkili olacak.

Kar yağışı, sıcak ve güneşli bir hafta sonu geçiren İstanbul'u da etkileyecek. Son değerlendirmelere göre İstanbul'da bu akşam kar bekleniyor. Aralıklarla sulu kar ve kar şeklinde olacak yağış, çarşamba ve perşembe günü etkili olacak. Bosna-Hersek'in en önemli meteoroloji uzmanlarından Jelyko Maystoroviç de, Bosna-Hersek ve Sırbistan'da görülen ve "afet" ilan ettiren son yılların en etkili kar yağışının önümüzdeki günlerde Türkiye'yi de etkisi altına alacağı açıkladı. Maystoroviç, Balkanlar'ı etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte son yılların rekorunun kırıldığını belirtti.

KAR KALINLIĞI 1 METRE
Maystoroviç, "Kar kalınlığı dün gece itibariyle Saraybosna kent merkezinde 107, Mostar'da ise 87 santimetreye ulaştı. Son 120 yılda bu kadar yağış tespit edilmemiştir. Bu yağışların etkisi önümüzdeki birkaç gün içinde bölgede azalarak Türkiye ile Yunanistan'a kayacak. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de yoğun kar yağışı bekliyoruz" diye açıklama yaptı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi geçtiği Sırbistan'da ülke genelinde afet durumu ilan edildi. Bir haftadır etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti. Yoğun ve etkili kar yağışı nedeniyle sorumlu kurumların yolların temizlenmesi ve hayatın 'normal işlemesinin' sağlanması konusunda gösterdiği tüm çabaların yetersiz kalması üzerine askerler yol açma çalışmalarına yardım ediyor.

OKULLAR KAPANDI
Sırbistan Kriz Yönetme Merkezi ülke genelinde yaklaşık 6 bin köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, bu nedenle 80 binin üzerinde insanın evlerinde mahsur kaldığını duyurdu. Hava sıcaklığının geçen hafta eksi 31 dereceyi bulduğu Sırbistan'da önümüzdeki günler için eksi 25 derecenin beklendiği belirtildi. Ülkede okullar bir hafta kapalı olacak. Sırbistan'a komşu Karadağ'da da durum farksız. Ülkede geçen haftadan bu yana etkisini sürdüren kar yağışı ve soğuk nedeniyle 2 kişi donarak öldü. Ülkenin kuzeyi ile güney kısmını bağlayan karayolları tamamen ulaşıma kapandı. Başkent Podgorica'da dün tüm uçak seferleri iptal edildi. Hırvatistan'da 120 köy yolu ulaşıma kapanırken afet durumu ilan edilen Bosna Hersek'te, donarak hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. 

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ...
Diğer sayfada...

« geri 1· 2 ileri »
2322
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Sarıgül, 2015 planını anlattı !Hacizde kredi kartlı dönem !Fazla yağlarınızdan kurtulun''Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın''Bu haber ortalığı karıştırdı !Atiye konseri kanlı bitti !400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadıAK Parti'de istifa sesleri !Molotofçu çocuk 5 lira için yanmışOrhan Boran vefat etti !
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim