Dikkat! Kar yağışı geliyor

Dikkat! Kar yağışı geliyor

Meteoroloji, Türkiye'nin pazar gününden itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Türkiye'nin pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.

Türkiye’nin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.Meteoroloji, 21 Aralık Pazar Günü akşam saatlerinde başlayacak kar yağışının Ankara-İstanbul otoyolunun, özellikle Kızılcahamam ile Düzce arasında kalan bölümünde ulaşımda aksamalara yol açabileceği uyarısında bulundu.

BEŞ GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin 21 Aralık Pazar Günü öğle saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Pazar Günü Trakya, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile İçAnadolu’nun kuzeybatı kesimlerinde başlayacak yağışların genellikle yağmur, akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Bilecik ve Kütahyaile Bursa’nın dağlık kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların 22 Aralık Pazartesi Günü Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu,Akdeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olduktan sonra 23 Aralık Salı Günü yurdu terk etmesi tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, iç ve doğu bölgelerin de ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

PAZAR AKŞAMI KAR VAR

Meteoroloji, 21 Aralık Pazar Günü akşam saatlerinde başlayacak kar yağışının Pazartesi Günü akşam saatlerine kadar Ankara-İstanbul otoyolunun, özellikle Kızılcahamam ile Düzce arasında kalan bölümünde ulaşımda aksamalara yol açabileceği uyarısında bulundu. İç ve doğu bölgelerde görülecek kar yağışına ve ardından meydana gelecek buzlanma ve don olayına karşı sürücüler başta olmak üzere vatandaşların dikkatli olmaları istendi.