DİKKAT! Selfie’lerinizi Silinmiyor…

DİKKAT! Selfie’lerinizi Silinmiyor…
Güncelleme:

Son dönemin en popüler olaylarından biri olan “selfie” çekmek başınıza dert açabilir!

Selfie akımının tüm dünyayı sarmasıyla gencinden yaşlısına herkesin bu zamana kadar çektiği veya yer aldığı en az birselfie fotoğraf olmuştur. Ancak bu fotoğraflar bazen özel hayatınızdan veya kimsenin görmesini istemediğiniz sahneleri içerebiliyor. Peki bunun gibi selfie fotoğraflarını sildiğinizde kimsenin artık bu fotoğraflara ulaşamayacağını mı düşünüyorsunuz… Bir daha düşünün!

Günümüzde kullanılan akıllı telefonlarının birçoğunda telefonunuzdaki tüm bilgileri sıfırlamak için başvurulan  “Fabrika ayarlarına geri dön” seçeneğinde silinmesini istediğiniz fotoğrafların ve bazı bilgilerin silinmediği ortaya çıktı.

Güvenlik konusunda isim yapmış olan Avast’ın eBay üzerinden ikinci el telefon almasıyla fark edilen bu tehlikedeAvast’ın satın aldığı telefonlarda 250 kişinin çıplak, 40 bin üzerinde de silindiği düşünülen fotoğraf ve 750 farklı kişinin e-posta bilgilerinin ortaya çıktı.

Telefonundaki bilgileri silerek veya sildiğini sanarak satan binlerce kişinin endişe ile takip ettiği bu gelişmede uzmanların tavsiyesi ise “Eğer başkalarının görmesinden veya elde etmesinden çekindiğiniz verileriniz satacağınız telefonda ise en güvenilir yöntem telefonunuzu kırmak.” şeklinde ifade edildi.