Dink davasında şok gelişme

Dink davasında şok gelişme

Hrant Dink cinayetinin sanığının 2 yıldır kayıp olması davayı kilitledi.

Hrant Dink Davası'nda hakkında 12 yıl altı ay hapis cezası verilen sanıklardan Ahmet İskender, iki yıldır arandığı halde adresinde bulunamıyor.

Yurtdışına kaçtığı iddia edilen İskender bulunamadığı için Dink Davası’nda da ilerleme sağlanamıyor. İskender ayrıca, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yeniden yargılanacak sanıklar arasında yer alıyor.

Trabzonlu Ahmet İskender, Dink cinayetinden hemen önce Pelitli Mahallesi’nde kırtasiye dükkanı işletiyordu. Dink’in öldürülmesinde kullanılacak olan silah, İskender’in dükkanında saklanmış, atış taliminden önce ve sonra burada buluşulmuştu. Cinayetin planlanmasından haberdar olan İskender, Dink’in öldürülmesinden sonra tutuklanarak, cezaevinde konmuştu. İki yıl tutuklu olarak yargılanan İskender, yapılan yargılama sonucunda ‘cinayete yardım’ suçundan 12 yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 2013 yılında İskender hakkındaki kararı onamıştı. Yeniden cezaevine konması gündeme gelen İskender’den bir daha haber alınamadı. 

Bozma kararından sonra İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılama; İskender’in ifadesi alınamadığı için tıkandı. İskender’in bulunması için defalarca arama kararı çıkarıldı. Fakat Trabzon’daki adreslerinde bulunamadığı ortaya çıktı. Mahkeme heyeti, son ana kadar İskender hakkındaki arama işlemine devam edeceğini, bulanamadığı takdirde dosyanın ayrılıp diğer sanıklarla ilgili karar verileceğini açıkladı. İskender, ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla yeniden yargılanacak sanıklar arasında de yer alıyor. 

İskender’in avukatı Feyzullah Şama, müvekkiline kendisinin de ulaşamadığını belirterek, “Ben de uzun zamandır görüşmüyordum. Tahliye olduğu günden beri... Nerede olduğunu bilemiyorum” diyor. Dink Ailesi’nin avukatı Hakan Bakırcıoğlu ise mahkemenin İskender’le ilgili dosyayı ayırıp diğer sanıklar hakkında karar vermesi gerektiğini ifade ediyor.