- IMKB

- 54.810
- Dolar

- 1,8425
- Euro

- 2,3065
- Altın

- 619,17
- Ankara : 10 °C
- İstanbul : 15 °C
- İzmir : 13 °C
- Adana : 16 °C
- Antalya : 16 °C
- Diyarbakır : 12 °C
Dink davası savcısı Rahip Santaro ve Zirve dosyalarını istedi
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink davasının görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin duruşma savcısı Hikmet Usta, Yargıtay’a göndereceği karara itiraz dilekçesinde örgüt bağlantılılarını anlatmak için Rahip Santaro ve Malatya Zirve Yayınevi katliamına ilişkin dosyaları istedi. Savcı Usta, dosyaları inceleyerek örgüt bağlantısına yönelik delil arayacak. Usta karar sonrası yazdığı dilekçesinde Dink cinayetinde örgütün de delilin de fazlasıyla bulunduğunu belirtmişti.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Hrant Dink cinayetine ilişkin davada 17 Ocak’ta verdiği kararında tüm sanıkların “örgüt” suçundan beraatine karar vermişti. Mahkeme başkanı Rüstem Eryılmaz, kararın ardından basına yaptığı açıklamalarda, “Örgüt yok diyemem ama delil durumuna göre karar verdik” ifadelerini de kullanmıştı. Dava sırasında hazırladığı mütalaada, sanıkların “Terör örgütü kurmak ve yönetmek ile örgüte üye olmak” suçlarından cezalandırılmasını isteyen savcı Hikmet Usta, verilen karara itiraz etmişti. Savcı Usta, itiraz dilekçesinde “Örgüt de var, delil de var hem de fazlasıyla var” ifadelerini kullanmıştı. Usta, dilekçesinde mahkemenin gerekçeli kararından sonra itirazının gerekçelerini de bildireceğini kaydetmişti.
Mahkeme henüz gerekçeli kararını açıklamadı ancak savcı Usta, itiraz dilekçesi üzerinde çalışmaya başladı. Mahkemenin “örgüt yok” kararına karşı Usta, “örgütün varlığına” dair delilleri araştırmaya başladı. Usta, bunun için Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nden Rahip Santaro cinayetine ilişkin dosyayı ve Malatya Ağır Ceza Mahkemesi’nden Malatya Zirve Yayınevi katliamına ilişkin dosyayı istedi. Duruşmalarda, “Dink suikastı, Rahip Santaro cinayeti ve Malatya Zirve yayınevi katliamı ile bir değerlendirilmelidir” diyen Usta, bu dosyaları detaylıca inceleyecek.
Örgütün varlığına ilişkin delilleri araştıran Usta’nın bu dosyalardan delil çıkması durumunda hazırlayacağı itiraz dilekçesinde anlatacağı kaydedildi.
CİHAN
- Bugün
- Dün
- Bu Hafta
- Bu Ay
- Teröristler Ankara'yı havaya uçuracaktı
- Prezervatif tarih mi oluyor?
- Başbakan'dan özür bekliyorlar
- Fakirin kredi kartına inceleme
- AK Parti'de istifa sesleri !
- Cem Uzan değil mi o ?
- Acun: Onlara bir dilim ekmek bile yok...
- Bonomo: ''Başarmazsam Azeriyim'
- 400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadı
- Gelecek teknolojide !
Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim








Sporun doğru adresi
Kadinlara çok özel bir haber
Medyanın 24 saat açık kafesi















































Bu habere ilk yorum yapan siz olun.