Direksiyon dersinde otogar bahçesine uçtu !

Direksiyon dersinde otogar bahçesine uçtu !

İstanbul'da kadın sürücü adayının kullandığı araç, 10 metre yükseklikten otogar bahçesine düştü.

Bayrampaşa'da trafik eğitim gören sürücü adayı, eğitmenin duba düzenlemesi için araçtan indiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybederek, yaklaşık 10 metre yükseklikten aşağı düştü. Sürücü adayı ve beraberindeki arkadaşı yaralandı.

Olay Büyük İstanbul Otogarı'nın yakınındaki bir alış-veriş merkezine giden yolda saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sürücü adayı Fatma M. aracı nasıl park edeceği konusunda eğitim alıyordu. Bu sırada sürücü eğitmeni aşağıya indi. Fatma M. bu sırada aracın hakimiyetini kaybetti. Fatma M. ve yanındaki arkadaşı Emine Ö.'nün içinde bulunduğu araç yaklaşık 10 metre yükseklikten düştü.

ADAY SÜRÜCÜ VE ARKADAŞI YARALANDI

Yaralanan Fatma M. ve Emine Ö. çevrede bulunanlar tarafından araçtan çıkartıldı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Büyük bir gürültüyle otomobilin uçurumdan düştüğünü belirten görgü tanığı Emre Can, “Otomobil, demir korkulukları aştıktan sonra, aşağı düşmüş. Buranın yüksekliği yaklaşık 10 metre. Kadın sürücü adayı ve yanındaki arkadaşı araçta sıkışmıştı. Biz, yaralıları çıkararak ambulansa bindirdik." dedi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

SÜRÜCÜ ADAYI 10 METREDEN DÜŞTÜ - FOTO GALERİ

"BARİYER OLSAYDI BU KAZA OLMAZDI"

Olay yerine gelen aynı sürücü kursu çalışanı Mahmut Bilici, Karayolları Müdürlüğü veya İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çok büyük bir hatası olduğunu iddia ederek, "Burası pist alanı. Öğrenci eğitim yeri, her yerde bariyer var. Ama şu arada 30-40 metre mesafede bariyer yok. Eğer bu bariyerler burada olsaydı. Bu kaza bu şekilde meydana gelmezdi. Sürücü eğitmeninin araçtan inip dubaları düzelttiğini söyleyen Bilici, "O anda sürücü heyecanla gaza basarak, tel örgüyü atlayarak aşağıya uçuyor" dedi.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.