Direnmeden gözaltına alındılar

Direnmeden gözaltına alındılar

Mersin'de kendini bina önündeki demire zincirleyen eylemciler zorluk çıkarmadan zincirleri çözerek gözaltına alındı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden atılan taşeron işçilere destek vermek için eylem yapan Genç-Sen üyeleri, kendilerini Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü binası önündeki aydınlatma direğine zincirledi. Bu sırada polis ile eylemciler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Atatürk Caddesi’ndeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü önüne gelen  Genç-Sen üyesi 5 kişi, işten çıkarılan Disk Genel-İş Sendikası üyesi taşeron işçilere destek olmak için kendilerini zincirleyip, ’Ayakkabı kutusunda milyon dolarları saklayanların değil zulme karşı direnen işçilerin yanındayız. Büyükşehir Belediyesi’ndeki işçi kıyımına son’ yazılı pankart açtı. ’Zafer direnen emekçinin olacak’, ’Sendika haktır engellenemez’ sloganları atan Genç-Sen üyelerine işten çıkarılan 23 işçi de eyleme destek verdi.

İSTEDİĞİN KADAR KONUŞ AYÇA

Geniş güvenlik önlemi alan polisin eylem sırasında bir müdahale etmedi. Güvenlik Şube Müdürü Murat Esertürk, megafonla eylemcilere, "Ayça (Yanar) istediği kadar konuşabilir. Abdulkadir Bey dışarıda ona destek verebilir. Cep telefonuna mesaj çekip eylemi yönlendirebilirsiniz. Sizin gibi gençler, her zaman bizim huzur ve güvenliği sağladığımız kapsamdasınız. Sizi buradan götürme çabası içinde olmayacağız. İstediğin kadar konuş Ayça. Seni dinliyoruz, basında seni dinliyor. İstediklerini söyle, ondan sonra seni ve diğer arkadaşları davet edeceğiz. İşçi arkadaşlar normale dönecek ve bu eylemde sağ salim bitecek. İstediğiniz kadar konuşun arkadaşlar, hiçbir sıkıntı yok" dedi.

Yaklaşık 1 saat süre eylem sonunda Genç-Sen üyeleri zincirleri çözerek eyleme son verip alandan ayrılmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine yaklaşık yarım saat alanda bekleyen eylemci ve işçilerden oluşan 28 kişi polis koridorundan geçip sloganlar atarak polis midibüsüne bindi.