Disiad’dan Diyarbakır’a Billboardlı Destek

Disiad’dan Diyarbakır’a Billboardlı Destek

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD), Surlar ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil edilmesi için kentin...

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD), Surlar ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil edilmesi için kentin dört bir yanındaki billboardlara afiş astı. DİSİAD Başkanı Burç Baysal, Diyarbakır'ın listeye dahil edilmesiyle hem kentin ciddi bir moral kazanacağını hem de kalkınma için ciddi bir adım atılmış olacağını vurguladı.

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri dosyasının görüşüleceği ve karara bağlanacağı UNESCO 39. Dünya Miras Komitesi Toplantısı UNESCO'nun dönem sözcüsü olan Almanya'nın Bonn kentinde 28 Haziran'da başladı. 8 Temmuz'a kadar sürecek toplantıda kent için nihai kararın verileceği öğrenildi. Almanya'da toplantı sürerken, Diyarbakır'da da dosyanın onaylanması için çalışma başlatıldı. Bu çerçevede, DİSİAD tarafından kentin dört bir yanındaki billboardlara, üzerinde "Çağlar değişir, bazı değerler hep ayakta kalır" yazılı afişler asıldı.

DİSİAD Başkanı Burç Baysal, derneğinin Ocak 2012'den beridir, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhurbaşkanlığı'na sunduğunu bu projeyi desteklediğini belirtti. Bununla ilgili 2012-2013 yıllarında birçok etkinliğe imza attıklarını ifade eden Baysal, surların ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO listesine alınmasını ciddi anlamda önemsediklerini vurguladı. Bunun, kentte turizmin gelişmesi ve istihdamın daha hareketli bir iş koluna dönüşmesi açısından önem arz ettiğine dikkat çeken Baysal, "Kentte, turizm sektörünün birinci sektör olmasını düşündüğümüz bir konu olduğu için işveren bir kuruluş olarak bu projeyi yüksek oranda sahipleniyoruz" dedi.

Bu tür organizasyonlarda ülkelerin bakanlıklarının önermelerde bulunduklarına işaret eden Baysal, "Biz de bu anlamda Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile hem Diyarbakır'a geldiğinde hem de öncesinde görüşmelerde bulunduk. Bakanlığın samimi bir şekilde bunu istediğini ve sahiplendiğini hissediyoruz. UNESCO'nun böylesi bir değeri listeye alacağını düşünüyoruz. Yapılan hazırlıkları da göz önüne alırsak artı bir değer katacağını düşünüyorum. Surlar ve Hevsel Bahçeleri'nin listeye dahil edilmesi ile hem Diyarbakır'ın son birkaç aydır yaşadıklarını nedeniyle kente moral olacak hem de ciddi bir kalkınma hamlesi yapılmış olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA