Diyanet tatil köyü kuruyor

Diyanet tatil köyü kuruyor

Yaklaşık 200 milyon TL'lik hazine arazisi tatil köyü kurması için Diyanet İşleri'ne veriliyor.

Maliye Bakanı Şimşek, Yalova’da Hazine’ye ait denize sıfır arazinin Diyanet’e devri için Başbakanlık’a yazı yazdı.

Sözcü gazetesinden Ali Ek­ber Ertürk'ün haberine göre eğer onay çıkarsa arazinin üzerinde tatil köyü yükselecekç

Prof. Meh­met Gör­me­z’­in lüks ma­kam ara­cıy­la gün­ler­ce ko­nu­şu­lan Di­ya­ne­t İşleri Başkanlığı’na, Ha­zi­ne­’den jest gel­di. Ma­li­ye Ba­ka­nı Meh­met Şim­şek, ge­çen ocak ayın­da Baş­ba­kan­lı­k’­a gön­der­di­ği bir ya­zı ile Ya­lo­va­’nın en de­ğer­li böl­ge­sin­de bu­lu­nan 40 bin met­re­ka­re­lik de­ni­ze sı­fır tu­rizm ara­zi­si­nin “Di­ni Yük­sek İh­ti­sas Eği­tim Te­si­si­’’ adı al­tın­da Di­ya­net İş­le­ri Baş­kan­lı­ğı­’na dev­re­dil­me­si­ni is­te­di.

Ha­zi­ne­’ye ait ara­zi­le­rin bir baş­ka ku­ru­ma tah­si­si için Baş­ba­kan­lı­k’­tan onay alın­ma­sı­nı ön­gö­ren 2012/15 sa­yı­lı ge­nel­ge çer­çe­ve­sin­de gön­de­ri­len ya­zı­da, Ba­kan Şim­şek şu ta­lep­te bu­lun­du: “Ya­lo­va İli, Çift­lik­köy İl­çe­si, Mer­kez Ma­hal­le­si­’n­de bu­lu­nan, mül­ki­ye­ti Ha­zi­ne­’ye ait 3318 par­sel nu­ma­ra­lı ve 69 bin 323 met­re­ka­re yü­zöl­çüm­lü ta­şın­ma­zın, imar pla­nın­da ‘tu­rizm ala­nı­’ ola­rak ay­rı­lan 39 bin 600 met­re­ka­re­lik kıs­mı­nın, ama­cı­na uy­gun plan ta­di­la­tı ya­pıl­mak şar­tıy­la, ‘Di­ni Yük­sek İh­ti­sas Eği­tim Mer­ke­zi­’ ya­pıl­mak üze­re Di­ya­net İş­le­ri Baş­kan­lı­ğı­’na tah­si­si­ne izin ve­ril­me­si­ni arz ede­rim.’’

DE­ĞE­Rİ 200 MİL­YON Lİ­RA CİVARINDA…

Di­ya­net’in, Baş­ba­kan­lı­k’­ın ona­yıy­la bir­lik­te bu ye­re ‘e­ği­tim te­si­si­’ adı al­tın­da ken­di per­so­ne­li­ne yö­ne­lik ta­til kö­yü ku­ra­ca­ğı bil­di­ril­di. Mev­cut ka­mu ku­rum­la­rı ara­sın­da sa­de­ce Di­ya­ne­t’­in te­si­si bu­lun­mu­yor. Baş­kan Meh­met Gör­me­z’­in bu du­ru­ma da­ha ön­ce­le­ri dik­kat çek­ti­ği vur­gu­lan­dı. Di­ya­ne­t’­e tah­si­si için Şim­şe­k’­in ya­zı gön­der­di­ği ara­zi­nin ger­çek de­ğe­ri­nin yak­la­şık 200 mil­yon li­ra ol­du­ğu an­cak Di­ya­ne­t’­e çok da­ha dü­şük be­del­le ve­ri­le­ce­ği öne sü­rül­dü. Di­ya­net, ko­nuy­la il­gi­li so­ru­la­rı­mı­za ce­vap ver­me­di.