• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 12 °C
Erdoğan'dan yine çok tartışılacak sözler
Memurlara maaş farkı ödeniyor !
Bu haber çocuğu Facebook kullananlar için
''Gereksiz yere sezaryen yaptırdım''
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Diyanet trafiğe el attı !

Diyanet trafiğe el attı !
Diyanet İşleri, trafik kurallarına uyulması için çalışmalar yapacak.
06 Şubat 2012 / 14:21

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, trafik kurallarına uymanın dini açıdan da sorumluluk olduğunu ortaya koymak için konuyu gündemine alacak.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Raşit Küçük, Emniyet ile işbirliği yaparak, vatandaşları eğiteceklerini söyledi.

"KIRMIZI IŞIKTA GEÇMEK CAİZ DEĞİL"

Raşit Küçük, ''Trafik kuralları, uyuşturucu kullanmak gibi konularda Emniyet Genel Müdürlüğü ile Din İşleri Yüksek Kurulu üyelerini bir araya getirip konuşacağız. İnsanımızı bu yönde eğitip, mesela kırmızı ışıkta geçmenin asla caiz olmadığını, bunu yaptığında bir kişinin hayatına mal olmuşsa, bu insanın aslında ömür boyu bunun vebalinden kurtulamayacağını ve aynı zamanda çok büyük bir ceza alması gerektiğini anlatırız" dedi.

Türkiye'de trafik kurallarına uyulmamasından kaynaklanan çok büyük kazalar olduğuna işaret eden Küçük, ''İlgili kurumların bize verdiği bilgiye göre, Türkiye'de ölümlü trafik kazalarının yüzde 90'ı kurallara uymamaktan kaynaklanıyor. Dolayısıyla devletin kurumlarının ve bu kurumlar arasında yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Din İşleri Yüksek Kurulu'nun da bu yönde söyleyecek sözü olabilir. Biz bunu kurulda görüşmeyi o bakımdan arzu ettik'' diye konuştu.

Din görevlilerinin halkı biliçlendirmesi gerektiğini ifade eden Küçük, ''Camilerdeki vaiz, hatip, din görevlisi, imam, bu konulara ne kadar çok temas ederse kuralsızlıklar o kadar çok önlenmiş olur'' dedi.

'KANUNDAN KAÇARIM AMA ALLAH'TAN KAÇAMAM'

Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Mesela bir kişi, aklını ve idrakini izale eden içki, uyuşturucu kullandıktan sonra araba sürüyor. Bu, bile bile hayata kast etmek gibidir. Dinin bunu makul görmesi mümkün değildir, zaten kanunlar da bunu makul görmüyor.

Dolayısıyla dinin koyduğu kuralların şöyle bir arka planı var; insanları bu açıdan eğitmemiz çok önemli. Yani kanunlar bunun cezasını dünyada tayin ediyor, veriyor. Din ise tüm insanlara varlığı sabit olan iki alemi hesaba katan bir anlayışı öğretiyor. Dünyada da sorumluluğun var, ahirette de.

Kanundan kaçabilirsin, ama orada Cenab-ı Hak bunun hesabını sana soracak. İnsanlara bu arka planı, Allah'ın huzurunda hesap sorma düşüncesini inancı gereği kabul ettirebilirsek, bunu çok işlersek, bu insanlar umulur ki 'Kanundan kaçarım ama Allah'tan kaçamam' duygusuna sahip olur da belki çok daha disiplinli olurlar."

403
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere 3 yorum yapıldı.
  • bekliyorummisafir06 Şubat 2012 Pazartesi 21:03

    Arkadaşlar herkes yaşadığı yerdeki muhattab olduğu imamları bir hatırlasın,hiç gariban imam görecekmisiniz, maşallah hepsinin 2. bazen 3. işleri var.

    BeğendimBeğenmedim
  • maliyetmisafir06 Şubat 2012 Pazartesi 21:01

    bir allahın kuluda çıkıp diyanet teşkilatının yıllık giderini bir açıklasa.en basitinden bir dr un istihdam edildiği yerleşim yerinde hiç yoksa devlet 5 imama maaş veriyor.birde diyanet teşkiletından son 10 yılda kaç imam milli eğitime geçirilerek öğretmen yapıldı.bir sürü eğitim fakültesi mezunları atama beklerken diyanet bu yüzden her yıl binlerce kadro alıp milli eğitime geçiriyorlar.

    BeğendimBeğenmedim
  • DİYANETTE ..TRAFİK KEŞMEKEŞİ KADARmisafir06 Şubat 2012 Pazartesi 15:56

    AVANTA MAAŞ ALAN VARMIŞ.......BİLENLER ANLATIYOR....

    ÖNCE AVANTA DİN e UYGUN mu....onu bir anlatsın HALKA

    BeğendimBeğenmedim
MANŞETLER
Sarıgül, 2015 planını anlattı !Hacizde kredi kartlı dönem !Fazla yağlarınızdan kurtulun''Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın''Bu haber ortalığı karıştırdı !Atiye konseri kanlı bitti !400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadıAK Parti'de istifa sesleri !Molotofçu çocuk 5 lira için yanmışOrhan Boran vefat etti !
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim