Diyanet yardımlarını arttırdı

Diyanet yardımlarını arttırdı
Güncelleme:

Türkiye Diyanet Vakfı, yurtdışına yapılan yardımlarını yüzde 48,9 oranında arttırdı.

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), yurtdışına yaptığı yardımlar, geçen yıl yüzde 48,9 oranında artarak 53,24 milyon dolara ulaştı.

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, AA muhabirine, vakfın yurt içinde ve dışında yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Vakfın, din hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaşması ve dini hizmetlerde görev alacak neslin yetiştirilmesi amacıyla 40 yıl önce kurulduğunu anımsatan Palakoğlu, TDV'nin eğitim, kültür, sosyal, hayri ve dini hizmetlerle uluslararası insani yardım çalışmalarına kadar geniş bir alanda dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı. Palakoğlu, vakfın, yurtiçinde 996 şubesi ve 102 ülkedeki faaliyetleriyle Türkiye'nin dünyadaki iyilik hareketine dönüştüğünü dile getirerek, ülkenin gelişimi doğrultusunda TDV'nin son yıllarda yaptığı çalışmaların bütün kesimlerin takdirini kazandığını söyledi.

'EN ÇOK YARDIM YAPAN ÜLKEYİZ'

Türkiye'nin, Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) gelirlerine göre, 2013'te 4,3 milyar dolardış yardımla en çok yardım yapan ülke olduğunu hatırlatan Palakoğlu, şöyle konuştu: Vakfın yurtdışına yaptığı yardımlar, 2014 yılında yüzde 48,9 oranında arttı. TDV, 2014 yılında yurtdışına 53,24 milyon dolarlık insani yardım yapmıştır. Yeryüzünde iyiliğin egemen olması misyonu, ülkemizde ve yedi kıta insanlığın hizmetinde bir vakıf olma vizyonuyla hareket eden TDV, yurtiçinde ve dışında eğitim faaliyetlerine öncelik vermekte, hayri ve sosyal çalışmalar yürütmekte, Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerine destek vermenin yanı sıra kültürel faaliyetleri ile İslam Ansiklopedisi ve Hadislerle İslam gibi nadide eserleri zengin kültür hazinemize kazandırmıştır.

'BÜTÜN MAĞDURLARIN YARDIMINA KOŞUYORUZ'

Palakoğlu, 2010-2014 yıllarında, yurtdışı ve içine yönelik insani yardım faaliyetleri için 292 milyon lira tutarındaki yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarına dikkati çekti. Geçen yıl ramazanda, Türkiye ve 47 ülkenin 232 bölgesinde iftar sofraları kurduklarını anımsatan Palakoğlu, "7 milyon lira tutarında yardımı 1 milyon insana ilettik. 2014'te 135 bin 394 hisse kurbanı, ülkemizde 174 il ve ilçede, yurtdışında ise Balkanlar'dan Filistin'e, Kafkasya'dan Afrika'ya, Türk Cumhuriyetleri'nden Latin Amerika'ya ve Uzak Doğu ülkelerine kadar geniş bir coğrafyada ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık" ifadelerini kullandı.