Diyar Tv Yayın Hayatına Başladıı

Diyar Tv Yayın Hayatına Başladıı

Diyar Televizyon ve Radyo Yayınları Anonim Şirketi adı altında Diyarbakır’ın yeni yüzü, aynı zamanda “Doğu ile batıyı birleştiren kanal” ve “Zamanı öldüren değil Dirilten Kanal” sloganı ile DİYAR Tv, 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren genel yayın türünde ya

- Diyar Televizyon ve Radyo Yayınları Anonim Şirketi adı altında Diyarbakır’ın yeni yüzü, aynı zamanda “Doğu ile batıyı birleştiren kanal” ve “Zamanı öldüren değil Dirilten Kanal” sloganı ile DİYAR Tv, 1 Ekim 2014 tarihinden itibaren genel yayın türünde yayın hayatına başladı.

Diyar Tv’nin şu anda yayında olan programlarının; Esma-ül Hüsna, Aşk Aşık Maşuk Tefsir, İman-İslam-İhsan dini sohbetlerle günümüzde yaşayan Allah dostlarından, Muhammed Hüseyin Hazretleri'nin sohbetleri, güncel konulara ışık tutan Allah’ın ayetlerinden seçmeler, Kabe'den canlı yayın yapılarak vakit namazları, geçmişte yaşamış Allah dostlarının büyük alimlerin sözlerinden seçmeler, çizgi filmler, Sahabe hayatları, maneviyat önderleri, yemek programları, hayatın içinden güncel, çarpıcı haber olduğu belirtildi. Diyar Tv Haber Müdürü Hüseyin Akkaya, Diyar Tv ana haberleri vermek için gerekli olan alt yapı ve gerekli çalışmaların yapıldığını ve çok yakın bir zamanda haber programının başlayacağı müjdesini verdi. Diyar Tv ailesinin şu anda hali hazırda 30’a yakın personelden oluştuğunu belirten Akkaya, bu sayının devamlı artacağını söyledi. Akkaya, Diyar Tv ekranlarında yakında yayınlanacak “Söz Hakkı” adlı program, bölge ve ülke açısından çok önemli olan çözüm süreciyle ilgili ilkesel yayınlar yaparak bu noktadaki sürece olumlu katkılar sağlayacağını dile getirdi. Akkaya, ayrıca sokaktaki vatandaşlara çözüm süreciyle ilgili sorular sorup, onların fikirlerini alıp, bu fikirlerin yayınlanacağı ve konuyu işin uzmanı ve aynı zamanda konuya Allah’a ve Resulüne göre nasıl bakılması gerektiğinin öğrenileceği güzel bir program olacağını kaydetti. Akkaya, "Yayın ilkesi, toplumsal yaşamın gereği olan insani ilişkileri kardeşçe yaşayarak, bu anlamda dinimizin getirdiği temel hak ve özgürlükler çerçevesinde güzel ahlakı özümseyip bireyin hayatına geçirmesi gerektiğini savunan, geleceğe dair endişeleri çürüterek yarına umutla bakan, aklını sonuna kadar kullanan, bilgiyi ve kaynaklarını en iyi şekilde kullanabilme becerisine sahip bireyler yetiştirmek maksadı ile ilkeli, kararlı, toplumsal barışı hedefleyen bir yayın politikasını hayata geçirmeyi görev edindik. Hayırlısı olur inşallah" dedi.

DİYAR TV YAYIN HAYATINA BAŞLADII

DİYAR TV YAYIN HAYATINA BAŞLADII