Diyarbakır İstihdam, Kariyer Ve Girişimcilik Fuarı Dü’de Açıldı

Diyarbakır İstihdam, Kariyer Ve Girişimcilik Fuarı Dü’de Açıldı

Diyarbakır Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen Diyarbakır İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik konulu etkinlik “DİYİF 2014” Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Üçüncüsü gerçekleştirilen fuard

- Diyarbakır Valiliği, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Dicle Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen Diyarbakır İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik konulu etkinlik “DİYİF 2014” Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Üçüncüsü gerçekleştirilen fuarda 40’ın üzeri firma stant kurarak öğrenciler ve iş arayanlarla buluştu.

Fuarın açılışında Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, İş-Kur Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri Mehmet Kurt, İş-Kur İl Müdürü İsmail Koç, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ferdani Gökdelen, Dicle Üniversitesi Kariyer ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bahar Burtan Doğan, STK Temsilcileri, Firma yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinlik, İş-Kur’un filmi ile başladı. Burada konuşan Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz, “Diyarbakır ilinde bulunduğum kısa süre zarfında beni misafirperver, hoşgörü ve değerle ağırlayan Tüm Diyarbakır halkına sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi. Güleryüz, en kalkınmış ülkelerin bile işsizlik sorunu olduğunu, iş birlik çerçevesinde işsizlik rakamlarının aşağıya çekilmesinin önemine vurgu yaptı.

İş-Kur Diyarbakır İl Müdürü İsmail Koç, Diyarbakır İstihdam, Kariyer ve Girişimcilik Fuarı’nın amacının sanayici, işveren, üniversite ve firma yetkililerini bir araya getirmek olduğunu belirterek, Diyarbakır’da 96 bin işsizin bulunduğu ve 36 bininin 30 yaş altı olduğunu söyledi. Koç, düzenlenen bu etkinlik ile Diyarbakır’daki iş arayan ve işverenin bir araya getirilmesinin amaçlandığına da vurgu yaparak, mesleki eğitim, istihdam ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesinin istihdama vereceği öneme değindi.

Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ferdani Gökdelen de, Diyarbakır’ın işsizliği yoğun olarak yaşandığı bir il olduğunu belirterek, fuarın bir nebzede olsa işsizlik sorununa yararı olacağını, bu gibi istihdam arttırıcı etkinliklerini devamlı olmasını temenni ettiklerini söyledi. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bin kişiye iş imkanı sağladıklarını ve iş alanına yönelik iş eğitimi verdiklerini kaydeden Gökdelen, işsizlik dahil bütün toplumsal sorunlara karşı duyarlı olduklarını ve üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getirmek için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

İş-Kur Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri Mehmet Kurt ise İş-Kur olarak gerçekleştirdikleri projelere destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ederek, işsizliğin yalnızca Türkiye’nin değil tüm dünyanın sorunu olduğunu, küresel ekonomik kriz sebebiyle milyonlarca işsizin bulunduğunu belirtti.

İş arayanlar ve işverenler arasında köprü olma ve iş alanları yaratma projelerini daha da güçlendirerek en iyi şekilde yürütme gayreti içinde olduklarını aktaran Kurt, günün önemine ve anlamına binaen Şems Tebriz’inin sözlerini salonda bulunanlarla paylaştı.

Açılış konuşmalarının ardından firmalara yıl içerisinde istihdama olan katkılarından dolayı teşekkür belgeleri takdim edildi.

Halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen protokol üyeleri ve katılımcılar, stantları gezerek firmalardan bilgi aldı. Firmalar, istihdam edilmek üzere öğrencilerin doldurdukları CV başvurularını kabul etti.

Fuar iki gün boyunca öğrencilerin ve ilgilenenlerin ziyaretine açık kalacak.