Diyarbakır ve Van'da hain saldırı: 2 asker şehit

Diyarbakır ve Van'da hain saldırı: 2 asker şehit

Diyarbakır ve Van'da yapılan hain saldırılarda 2 evladımız şehit oldu.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, teröristler, yapımı süren Silvan Barajının güvenliğini sağlayan askerlere roketatarlı saldırı gerçekleştirdi.

Roketatar mermisinin askerlerin bulunduğu kulübeye isabet etmesi sonucu bir asker şehit düştü, bir asker yaralandı.

Saldırının ardından kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

VAN'DA TUZAKLI SALDIRI: 1 ASKER ŞEHİT, 2 ASKER VE 1 POLİS YARALI

Van'da PKK'lı teröristler, yola yerleştirdikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi, 1 asker şehit oldu, 2 asker ve 1 polis yaralandı.

Olay, saat 13.00 sıralarında Edremit İlçesi Hacıbekir Mahallesi'nin Bayırlı Sokağı'nda meydana geldi. Ara sokaklara PKK'lı teröristlerin barikat kurulduğu ve 3 aracın da ateşe verildiği ihbarı üzerine bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. Teröristler, operasyon için gelen bir askeri aracın geçişi sırasında yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi ve otomatik silahlarla ateş açtı. Patlamada ağır hasar gören zırhlı araçta bulunan 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Takviye ekiplerin ulaşmasıyla bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Teröristlerle güvenlik güçleri arkasında çıkan çatışmada 1 polis de yaralandı. Yaralı askerlerle polis hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Bölgede PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon sürüyor.

AA