Diyarbakırda Bir Gün Arayla İki Kutlu Doğum Etkinliği

Diyarbakırda Bir Gün Arayla İki Kutlu Doğum Etkinliği

İYARBAKIR'da, hafta sonu Nevruz Parkı'nda önce BDP destekli DTK, daha sonra ile Hüda-Par destekli Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğ...

İYARBAKIR'da, hafta sonu Nevruz Parkı'nda önce BDP destekli DTK, daha sonra ile Hüda-Par destekli Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum Haftası kutlanacak.

Diyarbakır'da daha önce Hüda-Par'a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlenirken, ilk kez BDP'nin bünyesinde yer aldığı DTK tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenleniyor. DTK bünyesinde yer alan Halklar ve İnançlar Komisyonu tarafından yapılan başvuru üzerine Nevruz Parkı'nda 19 Nisan'da etkinlik yapılmasına izin verildi. Yine Hüda-Par'a yakınlığı ile bilinen Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan başvuruya ise bir gün sonra aynı yerde etkinlik izni çıktı. Böylelikle BDP ve Hüda-Par destekli iki ayrı kutlama programı aynı yerde bir gün ara ile gerçekleştirilmiş olacak.

DTK'nın desteği ile Nevruz Parkında Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum Haftası programında DTK Başkanı Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk bir konuşma yapacak ve program kapsamında Türkçe-Kürtçe ve Arapça ilahiler okunacak.

FA(GG/AK)