Diyarbakır'da cuma namazında linç girişimi

Diyarbakır'da cuma namazında linç girişimi

Diyarbakır'da tarihi Ulucami'de bir provokatör, imamın terör örgütü PKK aleyhine hutbe vermesine tepki gösterince ortalık karıştı.

Diyarbakır'da tarihi Ulucami'de bir provokatör, imamın terör örgütü PKK aleyhine hutbe vermesine tepki gösterince ortalık karıştı. Cemaatin darp ettiği şahıs, polisin tazyikli su ile müdahale etmesiyle linç edilmekten kurtarıldı.

Olay, Sur ilçesindeki tarihi Ulucami'de cuma namazı sırasında meydana geldi. Cami imamı Said Yaz, verdiği hutbede terör örgütü PKK'nın son zamanlarda yaptığı saldırılara dikkat çekti. Yaz'ın, "Çocuğu öldüreni Allah kahretsin, kadını öldüreni Allah kahretsin, araçları patlatanlara Allah lanet etsin. Bu mudur Müslümanlık? Senin anan da oradan geçebilir, senin amcan da oradan geçebilir hey zalim" sözlerine camide bulunan bir şahıs tepki gösterdi. Cemaatten bir grubun ise söz konusu şahsa tepki göstermesi ile ortalık bir anda karıştı. Bir grup tarafından etrafı sarılan şahıs darp edilirken, devreye polis girdi. Şahıs, polisin tazyikli su ile müdahale etmesiyle linç edilmekten kurtarıldı.

Yaşanan olay nedeniyle Ulucami önünde namazdan sonra yapılması planlanan "teröre tepki" açıklaması iptal edilirken, cami çıkışı toplanan grup bir süre "Katil PKK" sloganları attıktan sonra dağıldı.

İHA