DİYARBAKIR'DA HAİN SALDIRI: POLİS MERKEZİ YERLE BİR OLDU

DİYARBAKIR'DA HAİN SALDIRI: POLİS MERKEZİ YERLE BİR OLDU

Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 4 polis memuru ile biri çocuk 3 sivil vatandaş şehit oldu.

Diyarbakır'daki saldırıdan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. PKK'lı teröristler, Diyarbakır'daki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’ne bomba yüklü araçla saldırdı. AA, saldırıda 4 polis memuru ile biri çocuk 3 sivil vatandaşın şehit olduğunu, 21 kişinin yaralandığını duyurdu. Patlamanın etkisiyle karayolunda derin bir çukur oluşurken, 3 katlı Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği binası kullanılamaz hale geldi. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Diyarbakır’ın Çınar İlçesi yakınlarında Bismil yol ayrımındaki, Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’ne PKK’lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Bölge Denetleme İstasyonu'na PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan 25 kişiden 2'si polis 4 kişi tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti. Patlamada şehit olan polislerin sayısı 4'e, hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 3'e yükseldi. Toplam şehit sayısı 7 oldu.

son-dakika-diyarbakirda-siddetli-patlama,2tldrkomaeijwq_ztzzj-g.jpg

Kanlı saldırı PKK’nın 1984 yılında Eruh ve Şemdinli’ye baskın düzenleyerek Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kanlı eylemleri başlatmasının yıldönümü olan bugünsaat 13.10 sıralarında düzenlendi. Çınar-Bismil yol ayrımındaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde şiddetli bir patlamameydana geldi. PKK’nın bomba yüklü kamyoneti uzaktan kumandayla patlatması sonucu, Bölge Trafik Denetleme binası, önündeki beton duvara rağmen ağır hasar görürken, karşısında ve yakınında bulunan iki akaryakıt istasyonunda da saldırının etkisiyle hasar meydana geldi. Saldırı sırasında çevreden geçmekte olan yolcu otobüsü başta olmak üzere bir çok aracın camları kırıldı. 

GÜVENLİK DUVARI VARDI

Saldırı nedeniyle karayolu trafiğe kapatılırken, yolda 6 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Bombalı araçlı saldırıya uğrayan Bölge Trafik binasına 8 yıl önce PKK’lı teröristlerin otomatik silahlarla ateş açtığı, bu saldınının ardından bina çevresinde güvenlik duvarı yapıldığı belirtildi.

İŞTE OLAY YERİNDEN ŞOKE EDEN FOTOĞRAFLAR - GALERİ

BÖLGEYE ÇOK SAYIDA AMBULANS SEVK EDİLDİ

Olay yerine Diyarbakır’dan karadan ve havadan ambulanslar ile polis ekipleri sevkedildi. İlk bilgilere göre saldırıda ölen ve yaralanın olduğu belirtildi. Çalışmalar sırasında ölen bir kişinin cesedinin akaryakıt istasyonundan çıkarıldığı görüldü.

Patlama ardından yakın bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma sürerken, yaralılar ambulanslarla çevrediki hastanelere kaldırıldı. Ağır hasar gören binanın enkazının kaldırılmasında, yakında yol çalışması nedeniyle bulunan iş makineleri da itfaiye ekiplerinin çalışmasında kullanılıyor.

OPERASYON BAŞLATILDI

 Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. 

screenshot_2-087.jpg

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “İlimiz Diyarbakır-BatmanKarayolu Bismil yol ayrımında bulunan, vatandaşlarımızın gerek özel araçları ile gerekse toplu taşıma araçlarıyla yoğun olarak seyahat ettiği bölgede bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonuna yönelik 15.08.2016 günü saat 13:10 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre;  2 polis memuru şehit olmuş, 1 çocuk hayatını kaybetmiştir. 8’i polis memuru olmak üzere toplam 25 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar ivedilikle en yakın hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Sivilleri de hedef alan bu patlamada şehit olan polis memurlarımıza ve hayatını kaybeden yavrumuza Allahtan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.”

ŞEHİT SAYISI ARTTI

Valiliğin bu açıklamasının ardından 2 polis ve 2 vatandaş daha yapılan tüm müdahalelelre rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Olayda şehit olan polis ve sivil vatandaş sayısı 7'ye yükseldi.