DİYARBAKIR'DA HAİN SALDIRI: ŞEHİTLER VAR

DİYARBAKIR'DA HAİN SALDIRI: ŞEHİTLER VAR

Diyarbakır'ın Lice ilçesi'ndeki terör saldırısında 2 asker şehit oldu.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan 2 asker, kaldırıldıkları hastanede şehit düştü.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, Lice kırsalında devam eden operasyonlar sırasında güvenlik güçlerine, bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırı düzenlendi.

Açılan ateş sonucu ağır yaralanan 2 asker, hemen hastaneye sevk edildi. Askerler, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadesine yer verildi.

BÜYÜK OPERASYON BAŞLATILMIŞTI

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca düzenlenen müşterek operasyon devam ediyor.

Lice'nin dağlık ve ormanlık alanında, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyonlar sürüyor. 

Lice, Kocaköy ve Hazro arasındaki alanda yürütüldüğü belirtilen operasyon kapsamında güvenlik güçlerince ilçe girişlerinde uygulama yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Lice'de devam eden operasyonlarla ilgili "8 bin kişiyle yapılan operasyonda bütün tarlalar temizleniyor." demişti.

DHA