Diyarbakırda Kuyumcu Soygunu

Diyarbakırda Kuyumcu Soygunu

DİYARBAKIR'da yüzleri maskeli 2 kişi, kuyumcuyu başına tabanca kabzasıyla vurup yaraladıktan sonra 3 kilo altını alan soyguncular kaçarken, komşu esnaf müdahale edince tabancayla ateş açtı. Bir esnaf da soygunculara tabancayla ateş açarak...

DİYARBAKIR'da yüzleri maskeli 2 kişi, kuyumcuyu başına tabanca kabzasıyla vurup yaraladıktan sonra 3 kilo altını alan soyguncular kaçarken, komşu esnaf müdahale edince tabancayla ateş açtı. Bir esnaf da soygunculara tabancayla ateş açarak karşılık verdi. Soyguncular izlerini kaybettirirken, görgü tanıkları bir soyguncunun vurulup yaralandığını söyledi.

Olay akşam saatlerinde, Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Sağlık Ocağı Caddesi üzerinde bulunan Cuma Gürbüz'e ait kuyumcuda meydana geldi. Yüzleri maskeli iki kişi, kuyumcuya girerek, işyeri sahibi Cuma Gürbüz'den altınları vermesini istedi. Gürbüz, direnip altınları vermek istemeyince soyguncular, Gürbüz'ü, başına tabanca kabzası ile vurarak yaraladı. Soyguncular vitrindeki altınları toplayıp çantaya doldurduktan sonra kaçmak istedi.

Durumu fark eden komşu esnafın yakalamak istediği soyguncular tabanca doğrulttu. Rastgele ateş eden soygunlar koşarak kaçarken, bir esnaf da onlara doğru tabancasıyla ateş etti. Soyguncuların açtığı ateşte yaralanan olmazken, görgü tanıkları esnafın açtığı ateşte 1 soyguncunun yaralandığını söyledi. Soyguncular izlerini kaybettirirken, olay yerine özel harekat ekiplerinin de içinde bulunduğu çok sayıda polis sevk edildi. Polis, kaçan soyguncuları yakalamak için geniş çaplı operasyon düzenledi. Soyguncuların başına tabanca kabzasıyla vurup yaraladığı kuyumca Cuma Gündüz ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

FOTOĞRAFLI