Diyarbakırda Öğretmen Ve Öğrencilerden Yol Kapatma Eylemi

Diyarbakırda Öğretmen Ve Öğrencilerden Yol Kapatma Eylemi

Diyarbakır’da bir öğrencinin hayatını kaybettiği, iki öğrencinin de yaralandığı Elazığ Caddesi üzerinde devam eden yol çalışmasının zamanında tamamlanmaması nedeniyle yaşanan trafik kazalarını protesto eden öğretmen ve öğrenciler, yolu trafiğe kapatarak,

- Diyarbakır’da bir öğrencinin hayatını kaybettiği, iki öğrencinin de yaralandığı Elazığ Caddesi üzerinde devam eden yol çalışmasının zamanında tamamlanmaması nedeniyle yaşanan trafik kazalarını protesto eden öğretmen ve öğrenciler, yolu trafiğe kapatarak, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır Şubesi’nce, içerisinde bulunan 10 okulda, 7 bin öğrencinin eğitim gördüğü Süleyman Demirel Kampüsü’nün önünden geçen Elazığ Caddesi’nde yol yapım çalışmaları nedeniyle yaşanan trafik kazalarını protesto etmek amacıyla basın açıklaması ve oturma eylemi yapıldı. Kampüs önünde yapılan açıklamaya, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

"ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİĞİ UMURLARINDA DEĞİL"

Burada açıklama yapan Eğitim-Sen Diyarbakır Şubesi EşBaşkanı Dilek Adsan, insan yaşamının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Burada okuyan öğrencilerin güvenliği ve okula geliş gidişleri, bizi yönetenlerin, bizi idare edenlerin ya da bu ilin birinci derecede yetkilisi olan validen tutalım da Milli Eğitim Müdürü’ne kadar hiç kimsenin umurunda değil. Bu yüzden, Soma’da yerin altında kalan maden işçilerinin katliamı gibi, asansörde ölen işçilerin cinayeti gibi burada yaşanan öğrenci cinayetini kınamak ve sesimizi yetkililere duyurmak için basın açıklaması yapıyoruz" dedi.

"SORUMLULAR HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILMALI"

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün öğrenci endeksli düşünmediğini ve bu yüzden bütün işlerini yaz tatilinde yapmayıp, okulların açıldığı zamanlarda yapmaya çalışmasının sorunlara neden olduğunu vurgulayan Adsan, şunları kaydetti:

"Tatil boyunca 10 okulun ve 7 bin öğrencinin olduğu eğitim kampüsünün önündeki yol çalışmalarını 15 Eylül’de başlatılması suçun en büyüğüdür. Bu eğitim bölgesinde hiçbir tedbir alınmamıştır. İki ayrı kazada Ahmet ve Halil adlı öğrencilerimiz ciddi yaralanmalar yaşayıp ,hastaneye kaldırılmalarına rağmen tedbir alınmaması insan yaşamına verilen değerin göstergesidir. Bu kazalar valilik, karayolları ve milli eğitimin ortak sorumluluğudur. Sorumlular hakkında adli ve idari bütün soruşturmaların yapılmasını talep ediyor. Bu sürecin takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. Son olayda yaşamını yitiren Esma Karaaslan’a Allah’tan rahmet ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.”

Konuşmanın ardından öğretmen ve öğrenciler, yolu trafiğe kapatarak, 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. Kazaların yaşandığı bölgeye kırmızı karanfiller de bırakan öğrenciler, “Yollar yapılsın, öğrenciler ölmesin” şeklinde slogan attı.

Grup, eylemin ardından sessizce dağıldı.