Diyarbakır'da şiddetli patlama ! Ölü ve yaralılar var

Diyarbakır'da şiddetli patlama ! Ölü ve yaralılar var

Diyarbakır'da şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Diyarbakır'dan son dakika haberi geldi... Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesine bağlı Sarıkamış Mahallesi'nde bir evde patlama oldu. Patlamanın PKK'lıların bir kamyonete bomba yüklerken meydana geldiği iddia edildi. Reuters Haber Ajansı'nın Güvenlik Kaynakları'na ve İçişleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberine göre bombayı hazırlayan 4 terörist öldü, 15 kişi de yaralandı.

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin kırsal kesiminde bulunun Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda ilk bilgilere PKK'lıların bir araca bomba düzeneği hazırladığı sırada meydana gelen patlamada 4 kişi ölürken, yaralananlar da oldu. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

1-20160513064310.jpg

Patlamanın ardından 5 metre derinliğinde, 30 metre genişliğinde çukur oluştu

Reuters Haber Ajansı'nın Güvenlik Kaynakları'na ve İçişleri Bakanlığı'na dayandırdığı haberine göre bombayı hazırlayan 4 terörist öldü, 15 kişi de yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, patlamanın patlayıcı hazırlandığı sırada gerçekleştiği tahmin ediliyor.

2-20160513064310.jpg

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Yaralılar olay yerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Bölgede AFAD ve UMKE ekiplerinin çalışması sürüyor. Patlamanın patlayıcı hazırlandığı sırada gerçekleştiği tahmin ediliyor.

3-844.jpg

KÖYLÜLERDEN SİLAHLI KAVGA İDDİASI

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nin kırsal kesiminde bulunun Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası’nda infilak eden araçta, iddiaya göre araca bomba yükleyen 4 PKK’lı patlamada öldü. Şiddetli patlamada köyde yaşayan insanlar da yaralanırken, olay yerinde büyük bir çukur oluştu. Köylüler, patlamanın yaşandığı Dürümlü Köyü’nden önce aracın Herbasan Köyü’nden geçtiğini belirterek, "Bu araç o köye geldiğinde köylüler araçtakilerle tartışmışlar. Araçtakiler ile o köylüler arasında çıkan tartışma silahların kullanıldığı kavgaya dönüşmüş. O araçtakiler kaçarak geldiği bizim köyde patladı" dedi.

KAYIP KÖYLÜLER VAR

Bu arada köylüler, patlamanın ardından ulaşamadıkları yakınları bulunduklarını belirterek, yakınlarının bulunmasını istedi. Köyde AFAD ve itfaiye ekiplerinin arama kurtarma çalışmaları sürüyor.