Diyarbakır'da yabancı plakalı bomba yüklü araç ele geçirildi

Diyarbakır'da yabancı plakalı bomba yüklü araç ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Hani İlçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, kırsal alanda ağaçların arasına gizlenmiş vaziyette bomba yüklü araç bulundu.

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Hani İlçelerinde terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda, kırsal alanda ağaçların arasına gizlenmiş vaziyette yabancı plakalı bomba yüklü araç ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Lice ve Hani ilçelerinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonun bilançosu verildi. Valilik, dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, bölgede örgüt mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarının tahrip edilmesi, malzemelerin ele geçirilmesi ve bölgedeki yerleşim yerlerinde işbirlikçiler ve aranan şahısların yakalanması, örgüte finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu ekim alanlarının imha edilmesi amacıyla Lice, Hazro ve Hani ilçelerinde 1 Ağustos'ta başlayan operasyonların 5 Ağustos'ta başarıyla tamamlandığı belirtildi.

Diyarbakır'da yabancı plakalı bomba yüklü araç ele geçirildi

Valilik açıklaması şöyle devam etti:

"İcra edilen operasyonda; 82 bin 280 kök kenevir tespit edilerek imha edilmiş, 260 kilo 700 gram kubar, 60 kilogram toz esrar maddesi ele geçirilerek imha edilmiş. Patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum sülfat, 30 gram amonyum nitrat, 4 adet el yapımı patlayıcı ve 1 adet yabancı ülke plakalı bomba yüklü araç bulunarak imha edilmiştir. Yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş ve 1 aranan şahıs yakalanmıştır "
Operasyonlar kapsamında 5 adet sığınağın imha edildiği belirtilen açıklamada, yaklaşık 2 ton ağırlığında muhtelif gıda ve yaşam malzemesi, hava görüntülerini engellemek amacıyla kullanılan 185 adet şemsiye, 70 adet örgüt kıyafeti ve sığınak yapımında kullanılan malzemelerin de ele geçirildiği belirtildi. Sığınak ve malzemelerin kullanılamaz hale getirildiği vurgulanan açıklamada "Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon ile ilgili olarak adli işlemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir" denildi.
 

Diyarbakır'da yabancı plakalı bomba yüklü araç ele geçirildi

DHA