Diyarbakır'da Yatılı Köy Kur'an Kursu'nda Yangın: 6 Ölü, 6 Yaralı (3)

Diyarbakır'da Yatılı Köy Kur'an Kursu'nda Yangın: 6 Ölü, 6 Yaralı (3)

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde daha önce köy olan ve büyükşehir yasasıyla mahalleye döneştürülen Karaağaç Mahallesi'nde ilçe mütftülüğüne ait...

20 ÇOCUK YATILI KALIYORDU

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde daha önce köy olan ve büyükşehir yasasıyla mahalleye döneştürülen Karaağaç Mahallesi'nde ilçe mütftülüğüne ait Kur'an Kursu'nda gece yarısı çıkan ve 6 çocuğu hayatını kaybettiği, 6 çocuğun da yaralandığı yangının ardından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Kursta 8 ile 16 yaşları arasında 50'den fazla öğrenci eğitim alırken, yatılı olarak 20 öğrencinin gece kaldığı belirtildi.

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nin yanı sıra Lice ve Silvan ilçelerinden gelen çocukların da eğitim aldığı ve dün gece 3 öğrencinin, kursun bulunduğu Karaağaç Mahallesi'ndeki evlerine gittikleri ortaya çıktı. Dün gece evine giden öğrencilerden 12 yaşındaki Salih Çankaya, her gece saat 21.30 gibi uyumaya gittiklerini belirterek, "Ben köyde oturmama rağmen zaman zaman geceleri kursta kalıyordum. Kurs binasında kalorifer var ama yetersiz kaldığı zamanlarda elektrikli ısıtıcıyı kullanıyordum. Ben eve gittiğim için kurtuldum ama arkadaşlarımın ölmesini çok üzüldüm" dedi.

BALKON KAPISI ÖNÜNDE ÜST ÜSTE ÖLMÜŞLER

İki katlı ve ruhsatlı olduğu belirtilen Kur'an Kursu binasında, ikinci katta öğrencilerin kaldıkları odalar ile eğitim aldıkları sınıfları bulunuyor. Binanın alt katında ise dinlenme salonları bulunuyor.

Yangının ikinci katta 6 öğrencinin kaldığı odada gece yarısı çıktığı belirlendi. Yangını fark eden öğrencilerin 5'i kaçmak için balkon kapısına yöneldi, 1 öğrenci ise kapıdan çıkarak yangını köylülere bildirdi.

Kur'an Kursu'na koşan köylüler üst kata çıktıklarında 5 öğrencinin balkon kapısı önünde üst üste cesetlerini bulduklarını belirterek, kendilerine haber veren öğrencinin de durumunun ağır olduğunu ve köye çağırılan sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen hayatını kaybettiğini anlattı. Köylüler, öğrencilerin dışarı çıkmak için gittikleri balkon kapısının plastik olduğunu ve yangında erimesi nedeniyle dışarıya çıkamadıklarını dile getirdi. Ölen öğrencilerin 3'ünün Karaağaç Mahallesi'nden, 2'sinin Kulp'tan 1'inin de Silvan İlçesi'nden oldukları belirtildi.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA

Kulp İlçe Jandarma Komutanlığı yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Yapılan ilk incelemede yangına elektrikli ısıtıcının battaniyeye değmesiyle battaniyenin alev alması sonucu çıktığı tespit edildi.

Kursta her gece 1 öğretmenin nöbetçi olarak kaldığı belirtildi. Jandarma dün gece nöbetçi öğretmenin kursta olup olmadığını da araştırıyor.

FOTOĞRAFLI