Diyarbakır'dan acı haber: 1 şehit, 1 sivil öldü

Diyarbakır'dan acı haber: 1 şehit, 1 sivil öldü

Diyarbakır'da devriye görevini yapan bir polise otomatik silahlarla ateş açıldı. Polis kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, yoldan geçen 1 kişi hayatını kaybetti, kişi de yaralandı.

İlçede bir kişi olduğu belirtilen saldırganın yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Bugün saat 22.45'te Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan resmi polis aracına , kimliği belirlenemeyen bir terörist tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Çevredekilerin buyuk korku yaşadığı saldırıda araçta bulunan 1 polis memuru ile yoldan geçen 2 vatandaş yaralandı. Saldırgan kaçarak izini kaybettirirken, durumu ağır olan ve ismi henüz açıklanmayan polis memuru ile 2 sivil vatandaş Diyarbakır Bölge Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

30632648.jpg

POLİS ŞEHİT OLDU

Uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanan polis memuru Mehmet Uyar (30), tedaviye alındığı Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Uyar'ı şehit edip, 2 kişiyi yaralayan PKK'lının yakalanması için operasyon başlatıldı.

30632650.jpg

EMNİYET MÜDÜRÜ HALİS BÖĞÜRCÜ: HİÇBİR ŞEY BİZİ VATANI SAVUNMAKTAN ALIKOYAMAZ

DİYARBAKIR Emniyet Müdürü Halis Böğürcü Çınar İlçesi'nde şehit olan polis memuru Mehmet Uyar ile ilgili olarak, " Bu arkadaşımız 5 yıldır orada görev yapıyor. Son derece sevilen takdir edilen ve herkesin çok sevdiği bir memur. Vatandaşlar yolda geçerken bir şey soruyorlar. Şehit polisimizde nezaketten araçtan iniyor. Onlarla konuşuyor. O arada da kendilerini takip eden bir araçla arkadaşlarımıza yine arkadan her zaman yaptıkları gibi kalleşçe sıkıp kaçıyor" dedi.

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde devriye görevi yapan polis otomobiline düzenlenen silahlı saldırıda polis memuru Mehmet Uyar (30) şehit olurken Osman Çaran adlı vatandaş ise hayatını kaybetti. Olay sonrası şehit düşen polis memuru Mehmet Uyar'ın cenazesinin bulunduğu Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü olay hakkında bilgi verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, bir değil iki şehidin olduklarını söyledi. Müdür Böğürcü olaya ilişkin şunları söyledi:

"Bir tane değil iki tane şehidimiz var. Olayda yaralanan vatandaşımızda var. 3 kişi yaralanıyor birisi meslektaşımız diğerleri orada yerel iş yapan 2 vatandaşımız. Vatandaşlardan biri şehit oldu diğerinin hayati tehlikesi devam ediyor. Arkadaşlarımız akşam göreve çıkıyorlar. Zaten Çınar'da herkes birbirini tanıyor. Bu arkadaşımızda 5 yıldır orada görev yapıyor. Son derece sevilen takdir edilen ve herkesin çok sevdiği bir memur. Vatandaşlar yolda geçerken bir şey soruyorlar. Şehit polisimizde nezaketten araçtan iniyor. Onlarla konuşuyor. O arada da kendilerini takip eden bir araçla arkadaşlarımıza yine arkadan her zaman yaptıkları gibi kalleşçe sıkıp kaçıyor. 22 tane kaleşnikof boş kovan mermisi var. Allah rahmet eylesin diyoruz. Ama Şuna inanıyoruz ki hiçbir şey bizi bu vatanı savunmaktan alıkoyamayacak. Şuan için yakalanma yok. Operasyonlar devam ediyor."

YOL KESMEK İSTEYEN SİLAHLI GRUBA MÜDAHALE EDİLDİ

Öte yandan Merkez Sur İlçesi'nde yol kapatmak isteyen silahlı gruba müdahale eden polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını belirten Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, "Aynı şey il merkezinde Sur İlçesi'nde yol kapatmak istediler. Arkadaşlarımıza uzun namlulu silahlarla yine ateş ettiler. Ve özel harekat polisimizde birini bacağından yaralayarak yakaladı. Yanında da iki tanede arkadaşı var. Onlarında tahkikatı devam ediyor" dedi.