Diyarbakırın Silvan İlçesinde Olaylı Gece

Diyarbakırın Silvan İlçesinde Olaylı Gece

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde dün gece PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H mensupları olaylar çıkardı. Suriye'nin Kobani İlçesi'ndeki IŞİD saldırısını protesto eden göstericiler, güvenlik güçleriyle çatıştı.Silvan İlçesinde...

DİYARBAKIR'ın Silvan İlçesi'nde dün gece PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H mensupları olaylar çıkardı. Suriye'nin Kobani İlçesi'ndeki IŞİD saldırısını protesto eden göstericiler, güvenlik güçleriyle çatıştı.

Silvan İlçesinde PKK'nın şehir merkezlerinde gençler arasındaki yapılanması olan Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından, IŞİD'in saldırdığı Rojava'nın Kobani ilçesine destek amacıyla dün gece gösteri düzenlendi.

Yüzleri kapalı olan ve ellerinde molotof kokteylleriyle Diyarbakır-Bitlis karayolunu trafiğe kapatan PKK yandaşları, sık sık 'Katil IŞİD, işbirlikti AKP', 'Kürdistan IŞİD'e mezar olacak' sloganları attı. Bitlis ve Diyarbakır istikametlerinden gelen araçları durdurup kimlik kontrolü yapan göstericilere polis panzerleri tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Göstericilerin taş, molotof, havai fişek ve ses bombaları ile polise karşılık vermesiyle olaylar sokaklarda sürerken, 1 kişi gözaltına alındı. Olaylar polislerin yoğun çabası sonucu gece geç saatlerde sona erdi.

FOTOGRAFLI