Doç. Dr. Mustafa Güneş:

Doç. Dr. Mustafa Güneş:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Güneş, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un vatan, millet aşkı ile dolu bir şahsiyet olduğunu söyledi.

- Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Güneş, İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un vatan, millet aşkı ile dolu bir şahsiyet olduğunu söyledi.

Güneş, Mehmet Akif Ersoy’un düşüncesinin genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla Dumlupınar Üniversitesi olarak geçen yıl "Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Bilgi Şöleni" adı altında bir kısım etkinlikler düzenlediklerini belirterek, bu şölende sunulan bildirileri Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Bilgi Şöleni adıyla Anadolu Kitapçılık yayını olarak kitaplaştırdıklarını ve Temmuz 2013’de kitabın yayınlandığını söyledi.

Doç.Dr.Mustafa Güneş, istiklal Marşı şairimizi Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada; genç neslin İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlamasının İstiklal Marşımızın mısralarına yansıyan milli benliğimiz açısından önemli olduğunu kaydederek, "Gençlerimiz, ilkeli duruşuyla daima millet olarak örnek alabileceğimiz vefa abidesi bir şahsiyet olan Mehmet Akif Ersoy’u örnek alarak, Yüce Türk milletinin ölüm kalım savaşının anlatıldığı bir şaheser olan İstiklal Marş’ımızı daha iyi anlayabilirler, vatan ve millet sevgisini ruhlarının derinliklerinde hissedebilirler"dedi.

Mehmet Akif’in bir şair olduğu kadar bir mütefekkir olduğunun altını çizen Doç.Dr. Mustafa Güneş, şunları ifade etti:”Akif bir şair olduğu kadar bir mütefekkirdir, bir düşünce adamıdır. Şurası da çok hazindir ki, Çanakkale Savaşı gibi, “kuğunun son ötüşü” diye tanımladığımız en zayıf, en perişan ve imkânsızlıklar içinde bocaladığımız bir dönemde Fransız, İngiliz, Avustralya Birleşik Donanması’nı Çanakkale Boğazı’nın derinliklerine gömen ruhu terennüm eden destanı sadece Akif yazmıştır. Çanakkale Şehitlerine şirinin dışında bu kadar muhteşem, bu kadar içten ve bu kadar kapsayıcı ruh dünyamıza, mili benliğimize nüfuz eden bir destanı yazmak sadece Mehmet Akif’e nasip olmuştur.”

Doç.Dr. Mustafa Güneş, "Mehmet Akif Ersoy’u her yıl Dumlupınar Üniversitesi olarak değişik etkinliklerle anlamaya ve anlatmaya, geleceğin neslimize, onun milli benliğimizi yansıtan duygu ve düşüncelerini aktarmaya çaba sarf ediyoruz. Bize bıraktığı İstiklal Marş’ımız başta olmak üzere Safahat’ı her zaman gençliğimize yol gösterecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Vatan, Millet aşığı İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u minnet ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.