• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8425
  • Euro
  • 2,3065
  • Altın
  • 619,17
  • Ankara : 10 °C
  • İstanbul : 15 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 16 °C
  • Diyarbakır : 12 °C
Erdoğan'dan yine çok tartışılacak sözler
Memurlara maaş farkı ödeniyor !
Bu haber çocuğu Facebook kullananlar için
''Gereksiz yere sezaryen yaptırdım''
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Doğalgaz boru hattına SALDIRI !

Doğalgaz boru hattına SALDIRI !
Mısır'dan İsrail ve Ürdün'e doğalgaz taşıyan boru hattında sabotaj...
06 Şubat 2012 / 08:33

Mısır devlet televizyonun yetkililere ve görgü tanıklarına dayandırarak verdiği haberine göre, Mısır'dan İsrail ve Ürdün'e gaz taşıyan boru hattının Kuzey Sina'daki Ariş kenti yakınlarından geçen kısmında, bu gün sabah karşı büyük bir patlama meydana geldi.

Görgü tanıkları patlama neticesinde doğalgaz hattındaki alevlerin, metrelerce yüksekliğe çıktığı ve kilometreler uzaktan görülebildiğini ifade ettiler.

Bağımsız El Vefd Gazetesi, 25 Ocak 2011 tarihindeki halk ayaklanmasının ardından İsrail'e doğalgaz taşıyan boru hattına 13. kez saldırı düzenlendiğine dikkati çekti.

Bazı gazeteler ise saldırının hemen ardından bölgedeki askeri birliklerle saldırıyı düzenleyen militanlar arasında silahlı çatışma çıktığını ileri sürdüler.

Mısırlı yetkililer, patlamanın hemen ardından İsrail ve Ürdün'e gaz akışının kesildiğini ve boru hattına gaz pompalama işleminin durduğunu söylediler.

Mısır'dan İsrail'e doğalgaz akışı bir ay önce sabotajdan dolayı kesintiye uğramış ve Mısır İsrail ile Ürdün'e 10 gün önce tekrar gaz pompalamaya başlamıştı.

Mübarek rejiminin devrilmesinin ardından doğalgaz boru hattına sık aralıklar ile sabotaj düzenlenmesi İsrail ve Ürdün'de elektrik fiyatlarını iki katına çıkardı.

İsrail Elektrik Şirketi, elektrik kesintileri ve iç piyasaya deklare ettiklerinden daha pahalıya gaz satmak zorunda kaldıkları için Mısır'ı Uluslararası Tahkim Mahkemesi'ne şikayet edeceğini ve tazminat talebinde bulanacağını daha önce açıklamıştı.

Mısır güvenlik kaynakları İsrail'e enerji sağlayan doğalgaz boru hattına düzenlenen sabotajları, El Kaide ve bu örgüte yakın grupların yaptığına inanıyor. (AA)

266
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Sarıgül, 2015 planını anlattı !Hacizde kredi kartlı dönem !Fazla yağlarınızdan kurtulun''Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın''Bu haber ortalığı karıştırdı !Atiye konseri kanlı bitti !400 kilo ağırlığındaki kız evden çıkamadıAK Parti'de istifa sesleri !Molotofçu çocuk 5 lira için yanmışOrhan Boran vefat etti !
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim