DOĞAN ÜRGÜP ÖĞRENCİLERİ KABUL ETTİ

DOĞAN ÜRGÜP ÖĞRENCİLERİ KABUL ETTİ

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Merkez Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdür Yardımcısı Necmettin Akpolat, Eğitim ve Sporda Başarılı Kız Çocukları Projesi Koordinatörü Kerim Çerkez, Saha Uzmanı Kürşad Güveri ve bir grup öğrenciyi makamında ka

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Merkez Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) Müdür Yardımcısı Necmettin Akpolat, Eğitim ve Sporda Başarılı Kız Çocukları Projesi Koordinatörü Kerim Çerkez, Saha Uzmanı Kürşad Güveri ve bir grup öğrenciyi makamında kabul etti.

Ziyarette Eğitim ve Sporda Başarılı Kız Çocukları Projesi Koordinatörü Kerim Çerkez, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e proje hakkında bilgi verdi. Merkez Kız YİBO Müdür Yardımcısı Necmettin Akpolat, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali iş birliğine yönelik geliştirilmiş olan katılım öncesi mali yardım aracının 'İnsan Kaynakları Geliştirme' bileşeni kapsamında eğitim kalitesinin arttırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın kuvvetlendirilmesi ve başta kız çocuklarının olmak üzere her düzeyde okullaşma oranının yükseltilmesinin amaçlandığını söyledi. Eğitim ve Sporda Başarılı Kız Çocukları Projesi özellikle kız çocuklarının okullaşmasının artırılması hibe programının okulları tarafından yürütüldüğünü söyleyen Akpolat, "Projenin toplam bütçesi 153 bin 641 Avro olup, bu tutarın 15 bin 364 Avro'luk kısmı okulumuzun eş finansman katkısıdır" dedi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İlimizde kızlarımızın okullaşma oranının artmasını ve yüksek öğretime geçmelerini istiyoruz. Sizlerin bu katkısı ile de kırsaldaki okullarımızda kız çocuklarımızın okullaşma oranının artacağına inanıyorum. Öğrencilere tek tavsiyem okullarınızı ihmal etmeyin" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ziyaretçilere çeşitli hediyeler takdim etti. Merkez Kız YİBO öğrencileri ise, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e tişört hediye etti.

DOĞAN ÜRGÜP ÖĞRENCİLERİ KABUL ETTİ

DOĞAN ÜRGÜP ÖĞRENCİLERİ KABUL ETTİ

DOĞAN ÜRGÜP ÖĞRENCİLERİ KABUL ETTİ