Doğu Türkistan için sabah namazında buluştular

Doğu Türkistan için sabah namazında buluştular

Çankırı Gönüllüleri Platformu üyeleri, Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde bir araya gelerek, Çin’in Doğu Türkistan Müslümanlarına uyguladığı ibadet ve inanç özgürlüğü yasağını kınadı, son bulması için dua etti.Sabah namazının ardından...

Çankırı Gönüllüleri Platformu üyeleri, Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde bir araya gelerek, Çin’in Doğu Türkistan Müslümanlarına uyguladığı ibadet ve inanç özgürlüğü yasağını kınadı, son bulması için dua etti.

Sabah namazının ardından caminin önünde toplanan Çankırı Gönüllüleri Platformu üyeleri adına açıklama yapan Ali Solak, dünyanın gözü önünde 40 milyon insanın yok edilmeye çalışıldığını, ne özgürlükçü Batı ne de İslam dünyasının bu feryatları duymadığını söyledi.

Solak, sözlerine şöyle devam etti: "Müslüman ailelerin çocukları doğar doğmaz ellerinden alındı ve kaybedildi. Okul çağındaki çocuklar eğitim bahanesiyle götürüldü, bir daha kendilerinden haber alınamıyor. Nüfus planlaması adı altında doğumuna bir gün kalmış çocuklar bile kürtajla öldürülüyor. Kız çocukları okuma veya zorunlu çalışma bahanesiyle Çin’in başka bölgelerine esir gibi götürülerek, bir daha aileleri ile görüştürülmüyor. Okullarda anadilde eğitim yasaklandığı gibi, üniversite okumak isteyenlere de çok büyük engeller çıkarılıyor. Camiler birer, birer kapatılıp, din adamları yoğun baskı altında tutuluyor. Devletin propagandasını yapmayan imamlar zindanlara tıkılıyor. Evlerinde dini kitap bulunduranlar ya hapse atılıyor ya da ağır para cezaları ödüyorlar. Doğu Türkistan’da halkın çocuklarına dini eğitim aldırabileceği bir tane bile kurum bırakılmadı."

Solak, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletimiz de Doğu Türkistan’da yaşanan bu hukuksuzluklara karşı sessizliğini bozmalı, Suriyeli kardeşlerimize kucak açtığı gibi mazlum Doğu Türkistan halkının da hamisi olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Ahmet Mollamehmetoğlu, Doğu Türkistan ve bütün İslam ümmetinin birliği için dua etti. CİHAN