Doğum Sırasında Bebeğin Köprücük Kemiği Kırıldı

Doğum Sırasında Bebeğin Köprücük Kemiği Kırıldı

MERSİN'de 23 yaşındaki Berivan Şimşek'in dünyaya getirdiği kız bebeğin doğum sırasında köprücük kemiği kırıldı.

MERSİN'de 23 yaşındaki Berivan Şimşek'in dünyaya getirdiği kız bebeğin doğum sırasında köprücük kemiği kırıldı. Ailenin şikayeti üzerine inceleme başlatıldı.

Market işleten 28 yaşındaki Hikmet ile Berivan Şimşek çifti, ikinci çocuklarının doğumu için 21 Mayıs'ta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne gitti. Genç kadın, normal doğuma alındı ve bir kız bebek dünyaya getirdi. Sürekli ağlaması üzerine çekilen röntgende anlaşılan kırık nedeniyle, bebek Toros Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada sargıya alınan bebek, taburcu edildi.

Henüz ismini bile koymadıkları kızlarının dünyaya geldiği hastanede köprücük kemiğinin kırıldığını belirterek sorumlular hakkında hastane yönetimine şikayetçi olan baba Şimşek, ilgisizlikten yakındı. Bebeğinin köprücük kemiğinin kırıldığının anlaşılmasına rağmen taburcu edildiğini ancak ısrarı üzerine Toros Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini ileri süren Şimşek, "Başhekim Yardımcısı ile görüştüm. "Bu normal, bacak da kırılır omuz da kırılır. Bunları normal karşılayın" dedi. "Kırılmış ama ilgilenin, bizi yönlendirin kırığa çare bulunsun" dedim. Bir uzmanı aradı, o da yapacak bir şey olmadığını söyledi. Israrım üzerine Toros Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Orada da yapacak bir şey olmadığı söylendi. Bezle sarıp gönderdiler. Kızım yarın bir gün sakat kalırsa bunun hesabını kim verecek. İlgilenen, özür dileyen dahi yok. Doğum esnasındaki görevlilerden şikayetçiyim" dedi. Anne Berivan Şimşek ise, "Sürekli bebek ağlıyor. Sancısı mı var, kırığından mı bilmiyorum. Kucağıma almaktan bile korkuyorum. Çocuğumun tedavi edilmesini istiyorum" diye konuştu.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Selahattin Toktaş ise, köprücük kemiği kırılmasının zor doğumlarda yaşanabildiğini, dünyada benzer örneklerin olduğunu konunun incelendiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı