Doğuştan Gençlere Oyunda Kal

Doğuştan Gençlere Oyunda Kal

Darüşşafaka Doğuş Basketbol, çocuk ve gençleri spora yönlendirmek için ‘Oyunda Kal’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 10 ilden toplam 20 genç sporcu kampa seçildi. Genç sporcular hocalarla kamptaki antrenmanlarına başladı.

- Darüşşafaka Doğuş Basketbol, çocuk ve gençleri spora yönlendirmek için ‘Oyunda Kal’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında 10 ilden toplam 20 genç sporcu kampa seçildi. Genç sporcular hocalarla kamptaki antrenmanlarına başladı.

‘Oyunda Kal’ projesini ile 10 farklı ilden gelen toplam 20 genç sporcu, ünlü hocalarla kamptaki antrenmanlarına başladı.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol’un “Çocuklar oyunla büyür. Büyüdükçe küçükken oynadıkları oyunlardan keyif almamaya başlarlar. Farklı arayışlara yönelirler. Biz de gençlere, "Senin kendini bulacağın bir oyun mutlaka vardır, bu yüzden sen hep oyunda kal" diyoruz. Ülkeyi dolaşıyoruz, etkinlikler düzenliyoruz. Mahallelerdeki yıkık dökük basketbol sahalarını onarıyoruz. Gençleri spor yapmaya, basket oynamaya, kararlı ve hedef odaklı yaşamaya teşfik ediyoruz” diyerek başladığı proje kapsamında 5000 civarında çocuk ve gence ulaşıldı. En yetenekli 20 genç ise kampa davet edildi.

11-16 yaş aralığında kız ve erkek sporcular karışık profesyonel antrenörler eşliğinde antrenman yaptıkları kampa Aydın’dan katılan İrem Akaltun antrenmanların yoğun olduğunu ama antrenörleri her şeyi ayrıntılarıyla gösterdiklerini söyleyerek kampın hem öğretici hem de eğlenceli olduğunu ileride basketbolcu olmak istediğini , idolü Amerikalı basketbolcu Allen Iverson gibi basketbol oynamak istediğini söyledi.

Kampta eğitim alan Egemen Yelderen ise Mersin’den geldiğini , eğlenceli ve güzel geçirdiğini belirterek kendine idol olarak mevkisi ve esnekliği için Michael Jordan’ı seçtiğini söyledi.

Antrenmanın sonunda Darüşşafaka Doğuş Basketbol yöneticisi ve ünlü eski basketbolcu İbrahim Kutluay, Nisan ayından itibaren 10 ile gittiklerini 5000 civarında genç arkadaşla tanıştıklarını ve birlikte antrenman yaptıklarını söyledi. Projenin amacının tamamen çocukları ve gençlerin basketbolu sevmeleri, sporla beraber büyümeleri, kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve sporu bir yaşam biçimi için haline gelmeleri olduğunu söyledi. Gittikleri yerlerde çok büyük ilgiyle karşılandıklarını projenin amacına ulaştığını belirten Kutluay, önümüzdeki aylarda yeni projelerinin olduğunu da söyledi.