''Domuz eti sattılar''

''Domuz eti sattılar''
Güncelleme:

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı'ndan çok çarpıcı açıklamalar...

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Cetizli, at eti skandalının ardından et satışlarının durduğunu söyledi. Son olarak Bursa’da çalınan atların kesilip Özlüce ve FSM'deki lüks mekanlara satılmasının ortaya çıkmasını değerlendiren Şaban Cetizli, “Hepimizde tedirginlik var. 15 gündür biz de ihbarlara göre araştırma başlattık. Sadece para cezası veriliyor. At, eşek eti satan insanlar hemen serbest kalıyor. Bu satışları yapanlara hapis cezası verilsin. At eti satışı yapan kişi yakalandı, bir hafta sonra salındı. Aynı işi yine yapmaya devam etti. İkinci defa yakalanınca ancak tutuklandı. Memleketimizde tabiri caizse at, eşek kalmadı" dedi.

Ağır müeyyideler uygulanması gerektiğini savunan Cetizli, “Aksi takdirde Türkiye’de Kırmızı Et Üreticileri Birlikleri olarak biz de ayaklanacağız. Bize de sahip çıkılmasını istiyoruz. Çünkü insanlar piyasada köpek, at, eşek eti var diyerek et almak istemiyor. Vatandaşlarımızı haklı görüyoruz. Bu davanın üzerine gitmemiz gerekiyor. Bir çalışma yapıyoruz, raporlar tutuyoruz. Kesilen dana, inek kayıttan geçsin. Desteklemeler devam etsin. Kayıtsız hayvan olmasın. Kayıtsız et kesilmesin. Tezgahta satılan etin, kaşesi var mı yok mu kontrol edilsin. Hiçbir kasap dükkanı kontrol edilmiyor. Hiçbir yemekhane kontrol edilmiyor. Bir boşluk var. Bu boşluğun doldurulması gerekiyor. Lütfen eti belgeler üzerinden kontrol edelim. Denetimlerin artırılmasını istiyorum” diye konuştu.

İNEGÖL’DE DOMUZ ETİ SATILMIŞ

“İnegöl’de de at eti satılıyor mu?” sorusuna Cetizli, “İnegöl’de at eti satılmadı ama 30 yıl önce at etinin satıldığı tespit edildiğinde, o gün yine tekrar geleceğini düşünüyordum. Çünkü et fiyatları yüksek, vatandaşın alım gücü zayıf. Benim de endişem var. 2000 yılında Domaniç dağlarında kış günü domuz vurulup kasaplarda satıldığını bilen insanım. Biz işimizi gereğince yapmaya çalışıyoruz. Böyle şeylerle karşılaştığımız da üzülüyoruz. Vatandaşımıza sağlıklı et yedirmemiz lazım” şeklinde konuştu.