Down Sendromlu Çocuklara Lüküs Hayat Müzikaline Özel Davet

Down Sendromlu Çocuklara Lüküs Hayat Müzikaline Özel Davet

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında bir etkinlik gerçekleştirerek Down Sendromlu çocukları ve ailelerini tiyatroya davet etti.Atatürk Kültür Sa...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında bir etkinlik gerçekleştirerek Down Sendromlu çocukları ve ailelerini tiyatroya davet etti.

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde sergilenen müzikale özel davetli olarak gelen Down Sendromlu çocuklar ve aileleri, salonun ön sırasında oturdular. Lüküs Hayatı ilk defa izlemenin heyecanı gözlerinden okunan çocukların aileleri, bu tür etkinliklerin çocukların gelişimine büyük katkısı olduğunu söylediler. Oyun sonrası kulise götürülen çocuklar ve aileleri Lüküs Hayat müzikalinin oyuncuları ile tanıştılar. Güzel bir sohbet ortamında Down Sendromlu çocukların sorularını cevaplandıran sanatçılar da, etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ercüment Yılmaz, bu tür anlamlı etkinliklere devam edeceklerini belirtti. Yılmaz, "Toplumun birçok kesiminden ve birçok yaş grubundan ilgi ve şefkat bekleyen insanlarımızla iç içe yaşıyoruz. Onlarla göz göze gelebilmek her fırsatta yanlarında olduğumuzu hatırlatabilmek için Şehir Tiyatroları olarak üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz. Dünya’da ve ülkemizde pek çok önemli hafta ve gün kutlanıyor. Yaşlıları, engellileri, kimsesizleri, dar gelirli aileleri ve çocukları, aynı şehirde birlikte yaşadığımız toplumun tüm kesiminden vatandaşlarımızı tiyatro ile buluşturmak, onlarla yan yana olmak bizim için çok önemli. Bunun sadece bir sorumluluk olduğunu değil aynı zamanda iyi birer birey olabilmenin de temel koşulu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür eden çocuklar ve aileleri, bu tür etkinliklerin çoğalmasını istediler.