Dr. Özgen Keskin Öğrencilere Yazarlığı Anlattı

Dr. Özgen Keskin Öğrencilere Yazarlığı Anlattı
Güncelleme:

İhlas Koleji, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı "Yazarlar Okullarda" projesi kapsamında araştırmacı yazar Dr. Özgen Keskin'i öğrencilerle...

İhlas Koleji, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı "Yazarlar Okullarda" projesi kapsamında araştırmacı yazar Dr. Özgen Keskin'i öğrencilerle buluşturdu.

Bugüne kadar yazmış olduğu eserlerin yanı sıra yapmış olduğu çalışmalarla da Türk Dünyası Hizmet Ödülü, UNESCO Avrupa Birinciliği, Europa Literatur Grobe, Milletler Dünya Kültürüne Hizmet ve Üstün Nişan Madalyası gibi birçok ödül alan ve Milli Eğitim'in çeşitli kademelerinde görev yapan Keskin, öğrencilere yazar olmanın püf noktalarını anlattı.

Okur-yazar olmanın önemini vurgulayan Keskin, "Okur-yazar olmak derken, alfabeyi bilip mektup yazmaktan bahsetmiyorum. Çok okuyup, çok yazmanın önemini anlatıyorum. Ne kadar okur ne kadar çok yazarsanız sizler de geleceğin yazarları olabilirsiniz" dedi.

Babasının memuriyeti sırasında, boş zamanlarında bol bol kitap okuduğunu söyleyen Keskin, yazarlığa ilk adımlarını böyle attığını ve ilk kitabını 21 yaşında yazdığını söyledi. "Bugün sizin için milat olsun. Kendinize bir defter alarak akşam eve gittiğinizde yazmaya başlayın. Anılarınızı, arkadaşlarınızla ilişkilerinizi yazarak başlayın. Sonra küçük öyküler yazmaya çalışın. Ama ne olursa olsun bunu bir disiplin çerçevesinde yapın" diyen Keskin, yazarlıktaki en önemli hususun disiplinli çalışmak olduğunu vurguladı.

Ülkemizde okuma oranının düşük olduğunun altını çizen Keskin, günümüz gençliğinin bilgisayar başından kurtularak okuma ve yazmaya yönelmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmasının son bölümünde Göçmen Gözler isimli eserinin yazım hikayesini anlatan Keskin, "1989 yılında Bursa'da Milli Eğitim'de görev yaparken Bulgaristan'daki zulümden kaçarak ülkemize gelen öğretmen bir ailenin hikayesini dinlemiştim. Kendilerinden de izin alarak onların hatıralarını roman haline getirdim" dedi.

Dr. Özgen Keskin, konuşmasını tamamladıktan sonra Göçmen Gözler isimli kitabını imzalayarak öğrencilere hediye etti.