Dr. Tarık İhsan Şahin’in ’Kırk’ İsimli Şiir Kitabı Çıktı

Dr. Tarık İhsan Şahin’in ’Kırk’ İsimli Şiir Kitabı Çıktı

Sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Dr.

Sağlık alanında yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Dr. Tarık İhsan Şahin'in kaleme aldığı "Kırk" isimli şiir kitabı çıktı.

Yozgat, Ankara ve Elazığ'da hekimlik yapan 43 yaşındaki Elazığlı doktor Tarık İhsan Şahin, meslek hayatına özel sektörde devam ederken, sağlık alanında önemli çalışmalara imza attı. Zaman zaman dergi ve gazetelerde yazdığı şiirleri 2015 yılı içerisinde bir kitapta toplayan Şahin, "Kırk" isimli şiir kitabını çıkardı.

Kendisinin küçük yaşlarda türküler dinlemesiyle şiire yöneldiğini belirten Şahin, "İlk şiirimi de 1989 yılında yazmıştım. O şiirimde dergide yayınlanınca şiire olan tutkum ve düşkünlüğüm daha fazla arttı. En güzel şiirlerin Anadolu'da söylenen Türküler olduğuna inanıyorum. Hepsinin bir hikayesi, hepsinin bir yaşanmışlığı var. Anadolu da her evde bu türküler söylenir, dinlenir, bebekken çocukken bu sözler ninnilerde eşlik eder. Bende her Anadolu çocuğu gibi türkülerle büyüyen ve yetişen insanım. İlk tutkum da bu türkülerle başladı. Dinlemeye ve okumaya ardından da yazmaya başladım" dedi.

Kendisini şair olarak nitelendirmediğini ifade eden Şahin, "Sadece şiir denizinin etrafında gezinen yalın ayak kumsalda denizin suları ile ayaklarını ıslatan insanım. O denizin çok büyük gemileri, kaptanları ve amiralleri var. Biz bunlardan birisi olarak kendimizi görmüyoruz. Ama o gemileri denizin kenarında izleyen ve bundan büyük bir haz duyarak, kumsaldan ayrılamayan bir kişi olarak kendimi tanımlıyorum" diye konuştu.

Şiir kitabına adını verdiği "Kırk" isminin 40 yaşına geldiğinde hayatın muhasebesini yapan 40 satırdan oluşan şiirden geldiğini ve içerisinde 40 şiirin olduğunu anlatan Şahin, şiir kitabının çıkmasının ardından roman yazmaya başladığını ve ilk fırsatta da bu ikinci kitabı çıkarmayı düşündüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA