Dr. Vijay Juneja, Adü’de Bilgi Ve Tecrübelerini Paylaştı‏

Dr. Vijay Juneja, Adü’de Bilgi Ve Tecrübelerini Paylaştı‏

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Gıda Güvenliği İçin Öngörüsel Akıllı Mikrobiyoloji (Predictive Microbiology for Food Safety) konulu çalıştaya ev sahipliği yaptı.

- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Gıda Güvenliği İçin Öngörüsel Akıllı Mikrobiyoloji (Predictive Microbiology for Food Safety) konulu çalıştaya ev sahipliği yaptı.

Gıda Güvenliği İçin Öngörüsel Akıllı Mikrobiyoloji konulu çalıştay, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. ADÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Yrd. Doç. Dr. Olcay Boyacıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Seda Örenay Boyacıoğlu’nun düzenledikleri etkinlikte, Amerika Tarım Bakanlığı (USDA) Tarımsal Araştırma Servisi (ARS) bilim insanlarından Dr. Vijay K. Juneja konu hakkında bilgi ve tecrübelerini aktardı.

İlk günkü sözlü sunumlarda Dr. Juneja; Genel Gıda Güvenliği, Gıda Güvenliğinde Akıllı Mikrobiyoloji ve USDA-ARS’de başkanlığını yaptığı araştırma ekibi tarafından geliştirilen Akıllı Mikrobiyoloji Modelleme programı ve kullanımı hakkında bilgiler verdi.

Çalıştayın ikinci gününde katılımcılar Akıllı Mikrobiyoloji Modelleme programını kişisel dizüstü bilgisayarlarına kurarak program üzerinde bizzat çalışma olanağı buldular. Ayrıca katılımcılar ComBase sistemi hakkında bilgi edinerek sistem üzerinde denemeler yapma fırsatı da elde ettiler.

İngilizce olarak gerçekleştirilen çalıştaya Üniversitemizin Mühendislik, Ziraat, Veteriner ve Tıp Fakültelerinin yanısıra çevre illerdeki Ege, Muğla Sıtkı Koçman ve Süleyman Demirel Üniversitelerinden bilim insanları katıldı.

Çalıştay sonunda katılımcılara katılım sertifikaları takdim edildi. 2014 Mayıs ayında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde 400 TL katılım ücreti ile ve 2014 Eylül ayında yine Dr. Juneja tarafından Portekiz’de 500 Euro katılım ücreti ile gerçekleştirilen Akıllı Mikrobiyoloji Çalıştayı üniversitemizde çalıştay düzenleyicilerinin katkılarıyla katılımcılara tamamen ücretsiz olarak sunuldu.

DR. VİJAY JUNEJA, ADÜ’DE BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI‏

DR. VİJAY JUNEJA, ADÜ’DE BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI‏

DR. VİJAY JUNEJA, ADÜ’DE BİLGİ VE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI‏