Dsi’den “Gölet Kazası” Açıklaması

Dsi’den “Gölet Kazası” Açıklaması

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde aynı aileden 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan gölet kazasıyla ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) 19'uncu Bölge Müdürlüğü,...

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde aynı aileden 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan gölet kazasıyla ilgili Devlet Su İşleri (DSİ) 19'uncu Bölge Müdürlüğü, bölgedeki grup yolunda kendilerine haber verilmeden iyileştirme çalışmaları yapıldığını, servis yolunun ise yapılmadığını bildirdi.

Yıldızeli ilçesine bağlı Çağlayan köyü yakınında 19 Mayıs akşamı meydana gelen olayda Ankara'dan ilçeye bağlı Kale köyüne ziyaret gelen Göksel Cankurtaran (34) yönetimindeki otomobil, gölet altında kaldığı için kapalı olması gerekten yola uyarı olmadığı için girmiş, suya giren otomobildeki sürücü Göksel Cankurtaran, annesi Fatma (66), eşi Selay (34) ile kızları Selcan (8) ve Fatma Cankurtaran (7) boğularak hayatını kaybetmişti.

Dün ailenin Kale köyünde defnedilmesinin ardından DSİ 19. Bölge Müdürlüğü olaydan 3 gün sonra yazılı bir açıklamada yaptı. Açıklamada, "DSİ 19. Bölge Müdürlüğü hizmet sınırları dahilinde bulunan Sivas Yıldızeli Çağlayan göleti inşaatı kapsamında gölet gövde ve rezervuarından geçmekte olan Çağlayan-Kümbet köy yolu için yapılan rölekasyon yolu inşaatı 2012 yılı sonunda tamamlanarak 2013 yılında servis yolu mahiyetinde hizmete alınmıştır. Daha sonra yol tamamlanarak gölet inşaatı sırasında hizmete açılmış olup yaklaşık 2 yıldır kullanılmaktadır. Bu süre zarfında yolda herhangi bir kaza vuku bulmamıştır. Çağlayan Göleti'nde 18.12.2013 tarihinde su tutma işlemine başlanılmıştır. 16.01.2014 tarihinde de DSİ 19. Bölge Müdürlüğümüz tarafından Sivas Yıldızeli Kaymakamlığı'na Sivas Yıldızeli Çağlayan Göleti'nde su tutulmaya başlandığı bildirilerek can ve mal emniyetinin sağlanması açısından yöre halkının bilgilendirilmesi hususu iletilmiştir" denildi.

"BİLGİ VERİLMEDEN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI BAŞLATILMIŞ…"

Açıklamada yolun trafiğe kapalı olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"DSİ 19. Bölge Müdürlüğümüzce yapılan Çağlayan-Kümbet köyleri rölekasyon yolunda Mayıs 2015 tarihinde Sivas İl Özel İdaresi tarafından, Bölge Müdürlüğümüze herhangi bir bilgi verilmeden iyileştirme çalışmaları başlatılmış ve söz konusu rölekasyon yolunun başlangıcına ve sonuna yolda çalışma var levhalarının konulduğu, toprak yığılarak yolun kapatıldığı, servis yolunun ise verilmediği yerinde tespit edilmiştir. Bu nedenle gölalanı altında kalan trafiğe kapalı yolun kazazede tarafından servis yolu sanılarak bu yola girildiği ve kazanın oluştuğu düşünülmektedir. Kazadan sonra yerinde yapılan incelemede DSİ 19.Bölge Müdürlüğümüzce kapatılan yolun açılmış olduğu, yola serilen dolgu malzemesinin yolun kenarında birikmiş halde bulunduğu ve yolda yapılan enine kesiklerin doldurulduğu tespit edilmiştir."

Kaynak: İHA