Düğünler sil baştan ! İşte yeni moda çeyrek altınlar..

Düğünler sil baştan ! İşte yeni moda çeyrek altınlar..

Eşe, dosta takılan altınların yeniden kendilerine takılmasını önlemek adına yeni bir uygulama çıktı.

Eşine dostuna önemli günlerinde taktığı altının aynısının kendisine hediye edilmesini garanti altına almak isteyen vatandaş çareyi takıların üzerine isim yazdırmada buldu. Altın uzmanları bu durumun son üç yıldır oldukça popüler hale geldiğini söylüyor.

Hediye ettiği takının aynısının kendisine getirilmesini isteyen vatandaş, artık altınların üzerine adını soyadını yazdırmaya başladı.

56c08681c03c0e5f40a611de.jpg

Eşine dostuna önemli günlerinde taktığı altının aynısının kendisine hediye edilmesini garanti altına almak isteyen vatandaş ilginç bir yöntem geliştirdi.     

Buna göre vatandaş artık kuyumculara, hediye edeceği takıların kenarına iliştirilen bir etiketin üzerine adını soyadını yazdırıyor.

56c086c5c03c0e5f40a611ec.jpg

Böylece hem düğünden sonra kamera kayıtlarını izleyip kimin ne taktığının tespit edilmesine gerek kalmıyor, hem de hediye edilen takıların kişinin kendisine geri gelmesi garanti altına alınmış oluyor.     

ÇEYREK FİYATLARI DA YÜKSELİŞTE

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın fiyatlarındaki yükselişlerin çeyrek altını 180 liraya kadar yükselttiğini söyledi.     

56c0868ac03c0e5f40a611e0.jpg

Altın takıların her geçen yıl değer kazandığını, vatandaşın eşine dostuna taktığı hediye takıların aynısının kendi davetlerinde de gelmesini garantiye almak istediğini aktaran Memiş, "Çözümü de çeyrek ya da gram altınların üzerine isimlerini yazdırmakta buldular" dedi.     

Memiş, son üç yıldır moda haline gelen isim yazdırma formülünün bu yıl vatandaş için daha da önemli hale geldiğini, bunun bir sebebinin de "Davetine geldim aynısını taktım" mesajı vermek olduğunu dile getirdi.  

56c0869ac03c0e5f40a611e2.jpg   

"HERKES AYNI TAKTİĞİ UYGULAMAYA BAŞLADI"

İslam Memiş, vatandaşların genelde düğün davetiyelerini hazırlarken kim ne takacak, ne kadar hediye birikir diye tahmini bir maliyet çıkarıp ona göre masraf yaptığını söyledi.     

Bazılarının yıl içinde kime ne hediye taktığını not bile aldığını vurgulayan Memiş, bu durum altın günlerinde kadınlar arasında duyulunca herkesin aynı taktiği uygulamaya başladığını, gün sohbetlerinde kimin ne taktığına yönelik muhabbetlerin yaşandığını dile getirdi.

56c086a2c03c0e5f40a611e4.jpg

Memiş, kuyumcuya altın almaya gidenlerin artık ilk söylediği cümlenin "Altının üzerine adımı soyadımı yazar mısınız?" olduğunu ifade etti.     

Esnafın da çeyrek ya da gram altının üzerine küçük bir etiket yapıştırarak hediye takacak müşterinin adını ve soyadını yazdığını vurgulayan Memiş, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu moda sayesinde vatandaş düğün kamera kayıtlarını izleyip kim ne takmış incelemek zorunda kalmamış oluyor. Düğünden sonra altın takılarını bozdurmaya gelenlerle kuyumcu esnafı arasında ilginç diyaloglar yaşanıyor. İsim yazdırma modası çeyrek altında etikete yazdırma, bileziklerde ise kurdeleye yazdırma şeklinde."

56c086b0c03c0e5f40a611e8.jpg