Dumanlı ve Karaca için son saatler !

Dumanlı ve Karaca için son saatler !

Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca'nın avukatları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“14 Aralık Tahşiyeciler Operasyonu” kapsamında tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Karaca’nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin, kararın açıklanacağı 14.00′e kadar nezarethane yerine mescitte kalmaları için verilen teklifin hakim tarafından uygun görüldüğü bildirildi

İstanbul merkezli ”paralel yapı” operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın avukatları basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Dumanlı ve Karaca’nın da aralarında bulunduğu 12 kişinin ifade işlemlerinin sona ermesinden sonra İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklamada bulunan Karaca’nın avukatı Fikret Duran, ifade işlemlerinin tamamlandığını, kararın saat 14.00′te açıklanacağını söyledi.

Şüphelilerin kaldıkları yerin soğuk olduğunu belirten Duran, “Avukatları tarafından nezarethane yerine mescitte kalmaları teklifinde bulunuldu. Hakim bey bunu uygun gördü. Şimdi emniyetten insanlar, kolluk güçleri mescidi uygun hale getiriyorlar” dedi.

Ekrem Dumanlı’nın avukatı Hasan Günaydın da dün müvekkillerinin durumuyla ilgili bilgi almakta sıkıntılar yaşadıklarını, hangi saatte, ne yapılacağının bilgisinin verilmediğini öne sürerek, “Hakim yarın saat 14.00 itibarıyla sanıklar ve şüphelilerle ilgili kararını açıklayacağını belirtti. Buna ilişkin tutanağını imzalayıp bize bildirdi. Tutanak elimizde. Dolayısıyla dün yaşadığımızın bir benzerini yaşamak istemediğimizi ifade ettik” diye konuştu.

Günaydın, şüphelilerin muhafaza altında tutulmasına itiraz ettiklerini, bununla ilgili dilekçe vereceklerini sözlerine ekledi.

İstanbul Adalet Sarayı önünde bekleyen gruplar da açıklamaların ardından bulundukları yerden ayrılmaya başladı.