Dumanlı'nın savunması sızdırıldı !

Dumanlı'nın savunması sızdırıldı !

Zaman Gazetesi'nin genel Yayın Yönetmeni olan Ekrem Dumanlı'nın savunması sızdırıldı.

Cemaat operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın mahkemedeki görüntüleri sızdırıldı.

Hakimin arkasındaki kameranın kaydettiği görüntülerde Ekrem Dumanlı’nın ‘Bu olayın benimle ilgili ne alakası var. İki yazı yazmışım, köşe yazısı. Bir haber… Bütün iddia bu mudur?’ dediği duyuluyor.

Bu sırada avukatların da ayağa kalkarak hararetli bir tartışma içine girdiği görülüyor. Saatlerce ifade veren Dumanlı’nın cımbızlanarak yayınlanan görüntüsününse yalnızca 2 dakika 48 saniye olması dikkat çekti.

Mahkeme sorgusu sırasında alınan görüntü kayıtlarının kopyaları kanunen hiçbir şekilde dışarıya verilemiyor. Mahkemede alınan ve tamamen gizli olan bu görüntülerin dışarı nasıl sızdırıldığı ise merak konusu.

Yasak hükmüne karşın Sosyal paylaşım sitesi You Tube'a yüklenen videoda Dumanlı ve avukatının hakim Bekir Altun ile tartıştığı anlar bulunuyor.

KİM YAYINLADI ?

Avukatını savunma yapmaması yönündeki telkinlerine sinirlendiği görünen Dumanlı, "Mevzu bu kadardıkça savunayım" diyerek avukatını susturuyor.

Dumanlı'nın mahkemedeki ifade görüntülerinin sızdırılması yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi. Görüntülerin kim tarafından nasıl sızdırıldığı araştırılıyor.

1-993.jpg

PALAVRA OLAN HİKAYELER

Gözaltına alınmasıyla ilgili hukuki gerekçeleri 'palavra olan hikayeler' şeklinde yorumlayan Dumanlı, hakime "Ben bir şey yazmış mıyım? Ben bir şey yapmış mıyım?" diyerek kendini savunuyor.

Zaman gazetesinde soruşturmaya konu olan iki yazıdan birinin Hüseyin Gülerce diğerinin ise Ahmet Şahin'e ait olduğunu söyleyen Dumanlı, dosyaya giren haberin ise Fethullah Gülen'in herkul.org'de yayınlanan bir konuşması olduğu savunmasını yapıyor.

You Tube'da yayınlanan videoda Dumanlı hakkındaki suçlamalarla ilgili şunları söylüyor. 

"Bütün bu hikayeler, palavra olan hikayelerin Ekrem Dumanlı'yla ne alakası var? Ben birşey yazmış mıyım? Bir şey yapmış mıyım?

İki yazar yazı yazmış. Biri Hüseyin Gülerce diğeri Ahmet Şahin. Bir de Fethullah Gülen'in halka açık konuşması Zaman gazetesinde yer almış. Halka açık konuşma... Dünyanın her yerinden ulaşılabilen bir site. Bundan başka bir şey va mı? Ben müdafaa edeyim.

Hiç ortada olmayan terör örgütünün… Silahlı terör örgütü... Bunun da çok büyük bir iftira olduğunu düşünüyorum. İki tane köşe yazısı bir haber… Bunlar bu yazılardan sonra zincirleme reaksiyon olmuş…"

İnternethaber