Dünya Boks Şampiyonu Busenaz, Trabzon’da Coşkulu Bir Şekilde Karşılandı

Dünya Boks Şampiyonu Busenaz, Trabzon’da Coşkulu Bir Şekilde Karşılandı

Tayvan'da yapılan Dünya Boks Şampiyonası'nda 73 Kg'da Dünya Şampiyonu olan Trabzonlu boksör Busenaz Sürmeneli, Trabzon Havaalanında coşkulu bir şekilde...

Tayvan'da yapılan Dünya Boks Şampiyonası'nda 73 Kg'da Dünya Şampiyonu olan Trabzonlu boksör Busenaz Sürmeneli, Trabzon Havaalanında coşkulu bir şekilde karşılandı.

Dünya Boks Birliği (AIBA) tarafından Tayvan'ın Taipei şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'na 45 ülkeden gençler ve yıldızlarda toplam 446 sporcu katıldı. Türkiye'yi 75 kiloda gençler kategorisinde temsil eden Milli Boksör Busenaz Sürmeneli Çinli rakibi Lu Zhang'ı yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Bugün İstanbul'dan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla Trabzon'a gelen Busenaz'ı, VIP girişinde arkadaşları coşkulu bir şekilde karşıladı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde karşılanan Busenaz Sürmeneli, "Biz elimizden gelen her şeyi yaptık. Gerçekten dişimizi sıktık, çalıştık. Gerçekten çok zorlandık. Başarımızı dişimi sıkmaya ve hocama borçluyum. Bu madalyayı Türkiye'de bir tek ben aldım. Bunu Trabzon'a getirdiğim için çok mutluyum" dedi.

Busenaz Sürmeneli'nin antrenörü Cahit Süme ise, karşılamaya sporun başındaki isimlerin gelmediği için çok üzgün olduklarını belirterek, "Biz buradan giderken İkinci Dünya Şampiyonluğu madalyasını alıp tekrar gelmeyi kafamıza koyarak gitmiştik. Bunları söylerken rakiplerimizin bizden kötü olduğu için değil, biz rakiplerimizden daha iyi olduğumuz için bunu söyledik. Orada gerçekten güçlü rakiplerle karşılaştık. İlk turda Dünya ikincisi, ikinci turda Kazakistan Asya şampiyonu, Üçüncü turda Avrupa Şampiyonu ve finalde bronz madalyalı Çinli boksörü yenerek Dünya Şampiyonluğumuzu ilan ettik. İkinci Dünya Şampiyonluğumuz Türkiye'ye getirdik. Söz vermiştik. Sözümüzü tuttuğumuz için çok mutluyuz. Bizim asıl hedefimiz Trabzon'a gelmeyen olimpiyat madalyası var onu getireceğiz. Onun için gece gündüz çalışıyoruz. Biz söz verdik madalyayı Trabzon'a getirdik ama burada sözünü tutmayan insanlar da var. Sporun başındaki insanları burada bizi karşılamaya gelmediler. Dün gelir gelmez ayağımız tozuyla Sayın Cumhurbaşkanımız bizi kabul etti. Mitingde kendisi Busenaz ile görüştü. Hedefini sordu Busenaz da hedefinin olimpiyat altın madalyası olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanımız kendisiyle yakından ilgileneceğini söyledi" diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi'ndeki arkadaşları tarafından pankart ve çiçeklerle karşılanan Busenaz, Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait üstü açık otobüsle şehir turu attı.

Kaynak: İHA