Dünya devi Türkiye'ye geliyor

Dünya devi Türkiye'ye geliyor

Amerikan markası olan elektrikli lüks otomobil üreticisi Tesla Motors Türkiye'ye geliyor.

Dünyanın önde gelen lüks elektrikli otomobil üreticisi Tesla Motors İstanbul'da ofis açacağı iddia ediliyor. Şirketin bu anlamda eleman aradığı söyleniyor. Hürriyet'in haberine göre şirketin Türkiye operasyonu için düşündüğü  pozisyonlara eleman alınacak ve bu pozisyona getirilecekler şirketin Türkiye'deki dağıtım ve tedatik sürecinden sorumlu olacak.

ÖNCE İSTANBUL

Tesla, 2015 yılında Türkiye'de ilk ofisini İstanbul'da açmayı planlıyor. Türkiye pazarına şarj istasyonlarıyla girmeyi planlayan şirket, İstanbul'un ardından 2016 yılında Anadolu'ya açılacak ve 9 şehirde de şarj istasyonu açacak. Tesla Supercharger'ın Avrupa'da 74 istasyonu bulunuyor. Kuzey Amerika'da 118, Asya'da ise 24 istasyonu olan firma Avrupa, Çin, Japonya ekseninde büyümeyi hedefliyor.

YATIRICIMLARI ARASINDA GOOGLE'IN KURUCULARI DA VAR

Dünya genelinde 6 bini aşkın çalışanı istihdam eden Tesla'nın piyasa değeri 24 milyar doları buluyor. Tesla'nın yatırımcıları arasında Google'un kurucuları Sergey Brin ve Larry Page, eBay eski Başkanı Jeff Skoll gibi isimler de var.

PAYPAL'IN DA KURUCUSU

Şirketin dünyaca bilinen yüzü olan ve aynı zamanda PayPal'ın da kurucusu olan CEO Elon Musk'un serveti de 9.5 milyar dolar.