Dünya devinden yatırım kararı !

Dünya devinden yatırım kararı !
Güncelleme:

Avrupa'nın en büyük şirketlerinden biri olan BSH grubu, Çerkezköy'deki fabrikasına yatırım yapma kararı aldı.

Avrupa’nın bir numaralı ve dünyanın en büyük beyaz ev eşya üreticilerinden BSH Grubunun Afrika, Orta Doğu, Orta Asya,  Ukrayna, Rusya ve Beyaz Rusya’yı kapsayan bölgesel merkezi BSH Türkiye, sorumlu olduğu bölgelerdeki satış ve üretim artışında elde  ettiği başarıdan ötürü Çerkezköy fabrikalarındaki yatırımlarını artırma kararı aldı. 

Tüm dünya için üretim yapan ve sorumlu olduğu bölgede özellikle fırın ve buzdolabı satış ve üretiminde büyük artış sağlayan BSH Türkiye,  kısa zamanda elden edilen bu başarıdan ötürü artan talebi karşılama amacıyla Çerkezköy fabrikasında ek yatırımlar ve ek istihdam için düğmeye 
bastı. 
 
BSH Türkiye Çerkezköy’deki fabrikasının büyük ev aletleri üretim kapasitesini ve lojistik yetkinliğini artırarak büyük beyaz eşya ana üretim merkezi haline getirecek. 
 
Bu planlama doğrultusunda, Çerkezköy’deki küçük ev aletleri üretimi, BSH bünyesindeki başka bir fabrikaya kaydırılacak. Buradan doğan yeni kapasite, hedef pazarlardaki artan talebi karşılamak amacıyla büyük ev aletleri üretimi için değerlendirilecek. İlave istihdam da yaratması beklenen bu hamle ile BSH  Türkiye 5 milyon adet olan mevcut büyük ev aletleri üretim kapasitesini ise 7 milyon adede çıkarmış olacak. 
 
BSH Türkiye CEO’su ve Bölge Başkanı Norbert Klein, 2014 yılında Türkiye’deki beyaz eşya üretiminin %5 arttığını, BSH Türkiye’nin ise üretimde %17’lik  bir artış sağladığını ve Türkiye’deki beyaz eşya ihracatının %6 artmasına karşın BSH Türkiye’nin ihracatını %22 artırmayı başardığını belirtti. Klein  “Türkiye’nin bölgesel merkez olarak kısa sürede elde ettiği büyük başarılar bizi son derece motive ediyor. 
 
Türkiye ve tüm ihracat pazarlarımızdan talebin daha da artacağını öngörüyoruz. Türkiye’de yatırım yapmaya ve istihdam yaratmaya kesintisiz olarak devam edeceğiz” diye ekledi.